Vuori – West Cross Weekend

Vuori – West Cross Weekend

Kuluvana viikonloppuna ajettiin järjestyksessään 20. West Cross Weekend Laitilassa. Yksi osallistujista oli TSMU:n uusia kokemuksia jahtaava Miska Vuori. Ratsuna Miskalla oli taistelussa KTM EXC-F 350, johon sai viikolla tehdä jos jonkinmoista muutosta kilpailua varten. Muun muassa omatekoinen rossimaski jouduttiin väsäämään vanhasta lampullisesta maskista, kun eivät johdot / mittari mahtuneet normaalin rossilätkän taakse.

Ulkonäössä pyörä ehkä hävisi rossikuskien upeasti tarroitetuille ja viimeisen päälle nuolluille pyörille, mutta miksi sitä toimivaa vekotinta turhaan meikkaamaan kun ei kerran kauneuskisoihin oltu lähdössä.

TULOKSET: MyLaps

KUVIA (myös muista kuskeista): http://lh.kuvat.fi/kuvat/motors/Westcrossweekend2014/

Lauantai-aamu valkeni tai oikeastaan jätti valkenematta sumuisena, kosteana ja koleana. Katsastus sekä ilmoittautuminen klaarattiin  tietenkin ilman ongelmia, ja pian olikin jo aika järjestäytyä lähtökarsinaan harjoituksia varten. Edessä häämötti kerrankin upeassa kunnossa oleva rata, ja pehmeä hiekkarata olikin suuresti lähinnä kivikkoon tottuneen enskapenan mieleen. Harjoitukset sujuivat sulavasti ilman kaatumisia, vaikkei sinne kärkipäähän parivaljakko ylettynytkään. Harjoitusten / aika-ajojen tulos: sija 38 ja paras kierrosaika 2 min 25 sek.

Ensimmäiseen erään startattiin puoliltapäivin, jolloin aurinkokin jo hieman pilkahteli sumun seasta. Miskalla kävi huono tuuri heti lähdön jälkeisessä kurvissa, kun hän osui seurakaveri TSMU:n Jari Mäen takarenkaaseen ja lensi kuonolleen (onneksi suhteellisen pehmeään) hiekkaan. Onneksi sentään Jari pysyi pystyssä. Huonosta alusta huolimatta erä sujui ihan mukavasti, vaikkakin vielä toinen kaatuminen sattui horjahtamisesta johtuen erän puolivälillä. Hieman uupuneena uransa ensimmäisestä rossilähdöstä saapui Miska maaliin sijalla 35 (nopein kierrosaika 2min 17 sek). Seuraavaa erää alettiin odottaa onneksi positiivisin tunnelmin kaatumisesta johtuneesta ranteen turvotuksesta huolimatta.

Kello 15.15 oli toisen erän aika, ja jännityksensekaisissa tunnelmissa pakkauduttiin puomille jo hieman pölyävän radan keskelle. Sekuntitaulu näytettiin, puomi laskettiin ja erä sai alkunsa – joka tällä kertaa oli huomattavasti onnistuneempi kuin edellinen. Neljännen kierroksen tietämillä sattui jonkinmoinen pyllähdys, muttei mitään sen vakampaa. Erästä jäi jo huomattavasti parempi maku suuhun, kun oli malttanut ajaa sitä omaa ajoa turhia sähläämättä. Sijoitus 31. ja paras aika 2min 21 sek.

173-DSC_8643

___________________________________________________________________________

Sunnuntaipäivä starttasi aurinkoisemmissa merkeissä möllöttimen jo melkein pilkahtaessa aika-ajojen aikana. Aika-ajojen ensimmäisten kierrosten ajan olivat kädet aivan jumissa, mutta apu oli onneksi lähellä: TSMU:n oma valmentaja VT Hörkkö oli sattunut ratavarikolle ja onnistui jumppaamaan Miskan aluksi täysin tukossa olleet kädet ajokuntoisiksi, ja antoi kallisarvoisia ajovinkkejä. Kiitos VT Hörkkö! Aika-ajojen tulos oli tällä kertaa huomattavasti parempi, vaikka rata olikin erittäin pehmeässä kunnossa kastelusta johtuen: Miskan sijoitus 29. startanneista 36:sta kuljettajasta. Siinä missä suurin osa muista kuljettajista kirosi hieman kosteassa kunnossa olevaa rataa, oli luokan endurovahvistus Miska vain aivan innoissaan. Seurakaveri Mäen Jarikin tuli harjoitusten  jälkeen kysymään, mistä Miska oikein oli lisää vauhtia taikonut. Kuraa, jee! Paras kierrosaika harjoituksissa 2min 13 sek – parannusta lauantain parhaaseen aikaan 4 sek.

Kahden tunnin odottelun jälkeen (outoja nämä rossikisat) oli jälleen aika ajaa kilpaa. Jännityskin oli kuulemma lauantaisesta jo laantunut, ja tällä kertaa erään startattiin jo vain ihan innostuneissa tunnelmissa. Koska rata oli aeimpaa huomattavasti reikäisemmässä ja liukkaammassa kunnossa, tajusi Miskakin ajaa rauhallisesti, vaikkei radan kunto sinällään hätkäyttänytkään. Vaikka kunto meinasikin pettää kuljettajan, jatkoi Miska silti sinnikkäästi maaliin asti. Sijoitus 28 / 35 ja paras aika 2min 20sek.

069-DSC_8481

Vielä yksi jäljellä! Viikonlopun viimeiseen erään startattiin vielä aikaisempaakin suuremmalla innolla (jos se nyt ylipäätään oli mahdollista), ja sen huomasi. Tällä kertaa Miskalla oli lähdössä hieman erilainen strategia: kurviin mennään täysillä, eikä jarrukahvaan kosketa ennen kuin muutkaan siihen tarttuvat. Kuuleman mukaan oranssi salamamme oli kurvin jälkeen kahdenkymmenen sakissa. Kuudennella kierroksella oli vaihdepolkimen välissä jo sen verran kuraa, että pyörä jäikin välivapaalle, jonka seurauksena uljas kotka laskeutui jälleen tutkailemaan hieman lähemmin radan pintaa. Tai siis paljonkin lähemmin. Kaatumisesta huolimatta erän tulos oli Miskalle viikonlopun paras: sijoitus 23 erään startanneista 34:stä kuljettajasta. Paras kierrosaika oli 2min 28sek.

Viikonlopun kokonaistuloksissa Miska oli 30, kun luokassa oli 39 kuljettajaa. Vaikka vielä viimeisen erän jälkeen Miska joutuikin käymään hieman ambulanssihenkilökunnan paikkailtavana käteen tulleiden haavojen vuoksi, jäi viikonlopusta oikein hyvä fiilis. Ensi vuonna uudestaan!

ERITYISKIITOKSET  Janne Metsämäelle ja tämän avuliaalle huoltomiehelle, joka näki vaivaa ja pesi Miskankin pyörää erien välissä. Kiitos myös Jussi & Aksel Ahlmanille, Vuoren perheelle ja kaikille muillekin Miskaa kannustaneille ja auttaneille!

Yksi kommentti

  1. Hyvä Miska!
    Hienosti vedetty ja ei muuta kuin kalenterista katsomaan seuraavaa kisaa:-D
    Hienoa lukea miten olet saanut apua ja vinkkejä muilta TSMU:n kuskeilta…. näin se homma toimii:-D
    Hatsa

Jätä kommentti