Viro Aravete Supermoto 20.7.2013 – Raportti

Viro Aravete Supermoto 20.7.2013 – Raportti

Team Molitor (Kuskina Harri Loponen) lähti valloittamaan Araveten supermoto kisoja perjantaina, perillä Aravetessä oltiin illalla ja hotelli oli maailman paras paikkaansa nähden. Hotelli kun oli radan keskellä. Illalla saatiin kuunnella rajua sateen ropinaa, kuulosti erittäin lupaavalta huomisia kisoja varten… Aamulla aurinko paistoi ja oli reilua tuulta koko ajan niin rata kuivui aamulla nopeasti, motocross osuus oli aika vetinen mutta kuivui koko ajan hyvää vauhtia. Viron luontoäiti piti kuskien ja mekaanikkojen pulssin ja jännityksen korkeina aina silloin tällöin heittämällä muutaman pisaran taivaalta alas.

Ensimmäisten treenien jälkeen kävi selväksi että parempi käydä kysymässä luokka vaihtoa, S1 pojat kun vetelivät aikas vauhdikkaasti motocrossi osuuden. Perus virolaiseen tyyliin luokan vaihdossa ei ollut ongelmia kun katsoivat että Harri ei ollut liian kova vastus S1 Hobby luokkaan.

Motocross osuus tuotti muillakin haasteita, materiaali kun oli hiekkaa/savea ja kaiken lisäksi aivan märkää sellaista. Pystyssä kuitenkin pysyttiin ja hyvin meni. Supermoto luokissa ei ollut sen suurempaa draamaa, ekassa erässä kärkikuski Palssilta meni poikki takaiskarin pää ja sitten toisessa S1 erässä sattui ja tapahtui heti kierroksen jälkeen, molemmat Palssin veljekset kolaroivat, toiselta meni käsi pahasti rikki kivusta päätellen ja toinen ajoi tuskallisen näköisenä varikolle, jalkaansa valitteli huhujen mukaan, mitäköhän tapahtui ja missä vaiheessa? Suomalaisista epäonnea sai reilusti osakseen Ala-heikkilä, mikä lie rikki mennyt kun pyörä sammui lämppäri kierroksen jälkeen. Onneksi kisoja tulee lisää joten ei kannata murehtia!

Suomalaisia oli hyvin paikalla, näyttämässä viron (ja muiden itäeuroopan) pojille miten ajetaan supermotoa by finnish style!

Kilpailu-päivään toi mielenkiintoa kun samana päivänä ajoivat mönkkärit sekä skootterit. Aivan oikein, skootterit! Onhan skoottereiden kanssa ajeltu kilpaa, mutta ei suomessa joten uusi laji sinänsä allekirjoittaneelle. Kaksitahtiset 70cc skootterit liikkuivat aika hienosti ja kärki taistelusta oli hyvä vääntö. Kisan aikataulutus meni hienosti, S1 ajoi treenit/aika-ajot ekana, mutta kisat viimeisenä joten yleisö pysyi kaikkien luokkien ajan ja meininki oli hyvä.

Supermoto

S1 Erä 1 :

1. Prant Pals
2. Edik Kuusk
3. Aleksandr Latyshev
http://www.mylaps.com/en/classification/2776229

S1 Erä 2 :

1. Edik Kuusk
2. Sami uutela
3. Aleksandr Latyshev
http://www.mylaps.com/en/classification/2776230

S1 yhteistulokset :

1. Edik Kuusk
2. Sami Uutela
3. Aleksandr Latyshev
http://www.mylaps.com/en/classification/2776231

S1 Hobby Erä 1 :

1. Jimi Lamminen
2. Sander Raik
3. Tambet Kuresoo
9. Harri Loponen
http://www.mylaps.com/en/classification/2776224

S1 Hobby Erä 2 :

1. Sander Raik
2. Jimi Lamminen
3. Tambet Kuresoo
http://www.mylaps.com/en/classification/2776225

S1 Hobby yhteistulokset :

1. Sander Raik
2. Jimi Lamminen
3. Tambet Kuresoo
8. Harri Loponen
http://www.mylaps.com/en/classification/2776226

Kaikki ajat :
http://www.mylaps.com/en/events/929465

Onnea Jimille ja Samille hyvistä sijoituksista!

Allekirjoittanut testaili rataa illalla seitsemän aikaan ja oli kyllä hyvä rata kaikin puolin. Hieno paikka, ehdottomasti kannattaa mennä ajelemaan supermotoa Araveten Vapaa-ajankeskukseen! Vaikka koko viikonlopuksi!

http://www.aravetekeskus.ee/

Terveisin,
Marko Loponen

IMG_1804

Jätä kommentti