V-T Hörkön kauden avaus…

Terve!

Kauden avaukset on takanapäin ja alku on ollut melko hankalaa. Oltiin velipojan ja 2fat2fly racingin kanssa Spring break 2012 baltia tour treeni reissulla Latviassa ja virossa. Reissu oli aivan loistava jollei oteta huomioon moottorin ja jarrujen hajoamisia. Ajoa tuli hieman odotettua vähemmän mutta tuntuma ajamiseen on aivan loistava.

West cross weekend alkoi loistavasti lauantain aikaajojen 10:llä sijalla. Ensimmäinen erä päättyi keskeytykseen. Pyörä rupesi puolessavälissä erää pitämään erityisen kovaa meteliä ja ajoin ratavarikolle tutkimaan syytä. Oletin että putki olisi halki jostain, mutta vikaa ei löytynyt… Jatkoin erää kierroksen jääneenä ja tulin pois kun pyörän ääni koveni entisestään. Varikolla tutkiesamme löysimme vian mistä moinen meteli. Pakoputken ja äänenvaimentimen välinen tärinän ja näköjään ääntä eristävä kumi oli pitkittäin halki. Harmittaa keskeyttää noin pienen vian takia! Toinen erä oli hieman parempi kun pääsin maaliin. Erä sijoitus oli noin 24 huonon lähdön ja käsien puutumisen takia.

Sunnuntai päivä lähti huonommin käyntiin aika-ajon 15:sta sijalta. siitä sisuuntuneena sain ekasta erästä ok hyvän lähdön ja olin maalissa 10. Toinen erä lähti loistavasti liikkeelle. Olin lähdön jälkeen kuudentena ja ensimmäisellä kierroksella kerkesin olemaan jo kolmantenakin! Mutta siten tuli vastaan käsien puutuminen. Kävin kaksi kertaa halaamassa etulokaria kun kädet eivät enää pysyneet tangossa ja muutenkin ajo oli jotain aivan muuta kuin minua itseäni. Joten ajattelin keskeyttää jälleen etten loukkaannu, koska kausi on pitkä ja kisoja paljon vielä ajettavana. Tunnelmat kauden ekoista kisoista olivat motivoivat treenamisen suhteen.

MX1 kauden avaus Vantaa:

Kävin kerran edeltävällä viikolla ajamassa ja ajo tuntui erinomaiselta. Ennen kisoja vaihdettiin pyörään uusi mäntä että pyörässä olisi paras mahdollinen voima. Fiilikset olivat loistavat Vantaan avaukseen.

Harjoitukset/a-ajot:

Aamun treenit lähtivät kohtalaisesti käyntiin. En ollut ajanut aikasemmin Vantaan uudistetulla rata pohjalla joten meni hetki ennnen kuin tottui rataan. Treenien ajo alkoi sujua ja puhtaalla ”höntsä”kierroksella sain 13:sta parhaan ajan omassa ryhmässäni. Olin enemmän kuin yllättynyt sijoitukseeni! Ottaen kaikkien muiden kilpakumppaneiden treeni panostukse viimetalvelta, olin ainakin 10 sijoitusta ylempänä kuin oletin.

Sitten se a-ajon kulku olikin sellainen mistä ei paljon kerrottavaa ole… Ensimmäinen nopea meni piloille edessä koheltavan kaverin ja oman linjavalinnan takia huonosti… Toinen nopea loppui ensimmäiseen mutkaan. Liian terävä kaasun avaus ja siitä johtuvaan ”hightsideriin”. Maasta noustessani huomasin että nyt kolahti kovin. Ensin en huomannut mitään muuta kuin että pää tärähti jonkin verran kovin koska tajun lähteminen ei ollut kaukana. Ratavarikolle ajaessani huomasin että olka päässä oli jotain vikaa. Ajot jäivät siihen ja kävelin suoraan ampulanssille pidellen olkapäätä.

Lääkärissä käynnin jälkeen on parempi mieli. Kausi ei jää kesken eikä toivottavasti tule kuin 3viikon treeni paussi. Lääkäri sanoi että murtumia ei ole eikä mitään estettä aloittaa kuntoutusta jo ensi keskiviikkona 2.5.12. Nyt pari päivää lepoa ja kuntoutukset käyntiin… Eli jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin muutama ajo kerta ennen Hyvinkään sx kisoja.. Tavoite on että Hyvinkäällä ajetaan taas täydellä teholla!!!

Terveisin: Viltsu #40