TSMU Kilpailureissu Viroon 23-24.2.2013

TSMU Kilpailureissu Viroon 23-24.2.2013

Taas oli se aika kun lähdettiin edustamaan Tsmu:un kilpailukykyä ja suuntasimme autojen nokat kohti Viron Adrenalin areenaa.
Reissussa oli mukana Tusmulaisista Harri ”Hatsa” Riitamo, Riku, Renja, Janne Koho ja O-P ”Oltsi” Hörkkö.
Osa matkusti jo torstai iltana ja loput tuli perjantai aamulaivalla. Eihän ne reissut koskaan ole ihan mutkattomia ja siksi allekirjoittaneen pitikin nukkua vain vaivaiset pari tuntia pommiin. Laivaan kerittiin mutta valmistelut vähän jäi lyhyeksi.
Perjantaina haettiin ajolinjat ja ohitus paikat kohdalleen ja valmistauduttiin lauantain kilpailuun. Pienien teknisten vikojen takia jouduttiin tekemään pieniä remontteja ennen kuin kaikki pääsivät treenaamaan.
Lauantai aamu aloitettiin tukevalla hotelli aamiaisella ja suunnattiin radalle, kuskit oli hyvin levänneitä ja tavoitteet korkealla. Pienehkö jännitys huokui kuljettajista, Janne spekuloi jokaista hiekanjyvää, Oltsi silmäili tarkkaan rataa ja käveli edestakaisin radan ja varikon välillä. Riku oli tyynen rauhallinen vaikka kyllä Rikun käytöskin vaikutti hetkellisesti hermostuneelta.
Aika-ajot alkoivat näyttää jo mihin kuljettajat ovat kykeneviä,
Oltsi täräytti sijalle 3 vain sekunnin erolla paalupaikkaan, Janne Koho oli ryhmänsä 3 sijalla, Janne oli sitä mieltä että vauhtia olisi ollut ensimmäiseksi, mutta kädet antautuivat ja alkoivat puutua. Riku ajoi parhaan aika-ajo tuloksen ja sijoittui toiseksi vain reilun sekunnin erolla Italian mestari Tomass Sileikan taakse.
Riku aloitti Tsmu pilottien kilpailu erät, hyvän ajon jälkeen Riku oli maalissa toinen. Riku kommentoi ajoaan sanoilla ”ihan hyvä, kädet on ihan kivet”.
Mx1 ja Mx2 ajoivat yhdistetysti. Mx2 luokassa olikin ennakko suosikkina myös Tsmu jäsen Waltteri Koskinen. Koskinen näytti osaamistaan ja ajoi luokkansa voittoon.
MxB luokka siirtyi viivalle.. Tiedossa oli että kilpaa joudutaan ajamaan ja helpolla ei saa mitään. Kovimpana palana oli Jere Lipponen. Heti lähdöstä suomalais kaksikko Hörkkö – Lipponen aloitti täyden taistelun voitosta.
muut saivat vain ihmetellä mihin ne suomipojat meni. Kovan kilpailun jo monien ohitusten jälkeen Hörkkö joutui antamaan 1 sijan Lipposelle viimeisessä kurvissa.
MxC luokan Janne Koho ajoi sijalle 5, Janne oli tyytyväinen suoritukseensa kun ei ollut yhtään veteraani kuljettajaa edessä.
Riku aloitti toisen erän vahvasti ja piti Tomass Sileika selkänsä takan useita kierroksia, käsien puutumisen ja peukalolihaksen turpoamisen takia Riku joutui antamaan Sileikalle periksi.
Rikulle kuitenkin kaikin puolin hieno erä,
MxB luokassa jatkettiin samaa vauhtia kuin ensimmäisessä erässä, alkuun kärki kolmikko oli tiukka nippu, kun kärki kaksikko oli vaihtunut suomalais pilottien valtaan alkoi muut jäädä taakse kovan kilpailun ja muutaman lipsautuksen jälkeen joutui Hörkkö kuitenkin luovuttamaan ensimmäisen sijansa.
Viimeiset erät alkamassa, nyt kuskeista alkoi huokua jo helpotusta ja varmuutta kisan lopputuloksia huomiolla pitäen.
Riku aloitti jälleen vahvalla startilla ja johtikin erää alku puolella, mutta italian mestari Sileika oli selkeästi päättänyt voittaa ja väänsi itsensä väkisin sijalle 1. Erän päätyttyä Riku pysäytettiin järjestäjän toimesta ja he ehdottivat paikkaa super finaaliin. Riku kuitenkin totesi varmemmaksi kieltäytyä ja sanoikin varikolle tullessaan ettei mielestään ollut mitään järkeä mennä haastamaan 450cc pyöriä 125cc pyörällä.
Hörkkö aloitti kolmannen erän Holeshot:illa ja karkasinkin heti muilta, Hörkkö oli jonkin verran muita nopeampi ja ajoinkin koko päivän parhaan aikansa. Mutta sitten sattui se pieni lipsaus ja Hörkkö kiepsahti tangon yli ja otti pientä osumaa lapojen väliin, ajoi kuitenkin maaliin kolmantena.
Palkintojen jaossa julistettiin loppupisteissä Tsmu:n kuljettajat:

MX2-Jun sija 2, Patrik Raittala
MX-B sija 2, O-P Hörkkö
MX-C sija 5, Janne Koho
MX2 sija 1, Waltteri Koskinen

Jätä kommentti