TSMU Extreme Areenan avajaiset 31.5 klo 16-21.00

TSMU Extreme Areenan avajaiset 31.5 klo 16-21.00

Turun Seudun Moottoriurheilijat ry avaa Raision entiseen jätevedenpuhdistamoon rakentamansa sisämotocrossradan virallisesti käyttöön torstaina ja perjantaina 30.-31. toukokuuta.
Extreme Areenaksi nimetty sisämotocrossrata on Suomen ja tiettävästi koko maailman ainoa kallion sisällä, eli maan alla sijaitseva rata. Extreme Areena on jo ollut koekäytössä, mutta nyt se avataan virallisesti. Areena mahdollistaa offroad-moottoripyöräilyn harrastamisen kesäolosuhteissa ympäri vuoden.

Extreme Areenan avajaiset alkavat torstaina 30.5., jolloin vietetään avajaisia median sekä kutsuvieraiden kera.

Ohjelmassa on Turun Seudun Moottoriurheilijoiden (TSMU) puheenjohtaja Harri Riitamon sekä Raision kaupungin edustajan puheet. Lisäksi radalla järjestetään eri-ikäisten kuljettajien ajonäytöksiä. Paikalla on myös selostaja sekä tarjolla cocktail-tyylisesti ruoka juomineen.

Avajaiset jatkuvat perjantaina 31.5. kello 16:00-21:00 teemalla ”avoimet ovet”. Tällöin rataan ovat tervetulleita tutustumaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Radalla järjestetään perjantainakin ajonäytöksiä ja on mahdollisuus tulla veloituksetta tutustumaan Extreme Areenan tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin. ”Luolassa” on koeajettavissa minimotocrosspyöriä sekä lasten mopo ja mönkijä. Omalla pyörällä ajaminen ei ole avajaispäivinä mahdollista.

Kolme erilaista sisärataa
Raision Extreme Areena on Suomen kolmas kaikille harrastajille avoin sisärata. Ensimmäinen sijaitsee Ylöjärvellä, missä on rataa varta vasten rakennettu halli. Imatralla ajetaan puolestaan entisessä jäähallissa.

Raision Extreme Areena on suunniteltu sisämotocrossia (supercross) varten, mutta radalla voidaan ajaa muun muassa enduroa. Kyseistä lajia varten luolassa on siirrettäviä, keinotekoisia esteitä (mm. autonrenkaat, tukit). Rata soveltuu myös radio-ohjattavien autojen käyttöön sekä BMX-polkupyöräilyyn. Selvityksen alla on Areenan hyödyntäminen seinäkiipeilyssä.

Raision entisen jätevedenpuhdistamon muuttaminen offroad-moottoripyöräilykäyttöön alkoi viime talvena. Kymmenien vapaaehtoisten ja satojen työtuntien jälkeen Areena on saanut lopullisen muotonsa.

Myös Raision kaupungilla on erittäin tärkeä rooli siinä, että Areena on ylipäänsä olemassa.

Turun Seudun Moottoriurheilijat viestittävät Areenaa tukevan erinomaisesti offroad-moottoripyöräilyn harrastamista jatkamalla kesäkautta sekä tarjoamalla ajopaikan silloin, kun ulkoradoilla ei pääse ajamaan. Myös Areenan sijainti niin sanotusti kaupunkialueella on erinomainen.

TSMU Extreme Areena
Raision entinen jätevedenpuhdistamo
Puhdistamonnousu, Raisio.

Avajaisissa opasteet Areenalle. Pysäköinti luolan ulkopuolella. Huomioithan pukeutumisessa, että Areenalla on maapohja (pintakostea) ja että luolan lämpötila on vuodenajasta riippumatta noin 5 – 10 plusastetta.

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä.

Jätä kommentti