Tiaisen hurmosta motocrossin SM-sarjassa Torniossa

Tiaisen hurmosta motocrossin SM-sarjassa Torniossa

Santtu Tiainen näytti ammattilaisen vauhdin tason kotimaisille kilpakumppaneilleen, kun motocrossin MX1-luokan toinen SM-osakilpailu ajettiin sunnuntaina Torniossa. Edes kakkoserän lähtömutkan kaatuminen ei estänyt Tiaista ottamasta kahta erävoittoa.

Siilinjärven Vesaa edustava Tiainen johti ensimmäistä erää käytännössä lähdöstä maaliin ottaen ylivoimaisen voiton. Toisessa startissa Tiainen kolaroi Tampereen Motocrossin Jussi Nikkilän kanssa, minkä jälkeen Tiainen aloitti hurjan takaa-ajon. Se tuottikin tulosta ja kärjessä ajanut Helsingin Moottorikerhon Ludde Söderberg joutui antautumaan erän jälkimmäisellä puoliskolla. Tiainen ehti vielä karata muilta ottaen jälleen vakuuttavan voiton.

– En minä siinä kaatumisessa sen enempää miettinyt, että miten mahtaa erässä käydä. Lähdin vain ajamaan muita kiinni ja ohitukset onnistuivat koko ajan vaivatta. Oli hienoa saada Söderberg kiinni ja nousta kärkeen, Tiainen iloitsi.

Tiainen myös johtaa SM-sarjaa. Söderberg oli yhteistulosten toinen ja hänen seurakaverinsa, hallitseva mestari Toni Eriksson kolmas.

Alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin toisen osakilpailun voitti Vantaan Moottorikerhon Teemu Lahtinen. Miehikkälän Moottorikerhon Ville Meisola oli toinen ja Kurikan Enducrossin Matias Latvala kolmas.

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan toisessa Suomen Cup -osakilpailussa ykköseksi ajoi Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen. Toinen oli Kurikan Enducrossin Kevin Ragnell ja kolmas Kouvolan motocrossin Tatu Junnola.

Tulokset:

MX1-luokka:
1. Santtu Tiainen, SiiVe, Husqvarna, 50 pistettä
2. Ludde Söderberg, HMK, Husqvarna, 44p.
3. Toni Eriksson, HMK, KTM, 36p.

MXJ-luokka:
1. Teemu Lahtinen, VMK, Husqvarna, 47p.
2. Ville Meisola, MieMK, Kawasaki, 43p.
3. Matias Latvala, KurEC, KTM, 42p.

MXC/A-luokka:
1. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 47p.
2. Kevin Ragnell, KurEC, KTM, 43p.
3. Tatu Junnola, KMC, KTM, 38p.

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1039552

SanttuTiainen_kuvaMarkoVihria

Juttu ja kuvat Marko Vihriä

Jätä kommentti