Stenvall – Viro

Stenvall – Viro

Viron reissu alkoi vappuviikon maanantaina, ja viikolla tulikin treenattua kolmena päivänä sekä ajettua kaksipäiväinen kilpailu.
Ensimmäisenä treenipäivänä käytiin Tihemetsän crossiradalla, joka oli yksi hienoimmista radoista jossa olen ajanut, ellei hienoin! Toisena päivänä Pärnun crossiradalla, josta löydettin myös pieni enduro/Gncc reitti ja saatiin kuraakin lentämään, radalla leijailleen pölyn sijasta. Vielä kolmantena päivänä treenasimme Paikusen enduro reiteillä, jossa on todella paljon polkuja ristiin rastiin. Sieltä löytyi sekä turvesuota että kunnon hiekkapattia.

Yksi päivä levätessä, pyöriä huoltaessa ja Tartoon matkustaessa, jonka jälkeen ajettiin Vörtsjärve extreme enduro.
Kilpailussa oli hieno ja vaativa extremetesti, ja esteisiin oli panostettu kunnolla. Extreme testi meni yllättävän hyvin siihen verrattuna, että tuollaisia esteitä ei ole paljoa päässyt ajamaan. Ekalla kierroksella vähän liian innokkaasti liikkeelle ja heti ensimmäisestä kaapelikelasta pää edellä alas, jo ennestään kipeän olkapään päälle. Siitäkin selvittiin kuitenkin hammasta purren ja särkylääkkellä. Crossitesti oli hiekkamontulla, josta pidin myös paljon, koska se oli todella nopea tempoinen ja siinä oli paljon korkeuseroja. Endurotestikin oli omalla tavallaan hieno, mutta en
usko että kukaan tykkäsi ajaa siellä kilpaa. Turvesuon reunalla olevassa metsässä ajettiin lähes suoraan koko pätkä, reitti oli todella vaativalla patilla, koska pehmeä multa kului nopeasti ja paljon terävemmäksi kuin hiekkapatti. Ajoon ei oikein saanut rytmiä ja tilanteita tuli heti kun yritti ajaa kovempaa, kaikilla kierroksilla kuitenkin päästiin pystyssä maaliin. Tuskin se oli helppoa kenellekkään, vaikka paikalliset siellä jonkin verran parempia aikoja kellottivatkin.
Kilpailu oli kokonaisuudessaan erittäin hieno, vaikka nopeasti kulunut reitti tekikin pitkästä kilpailusta melko raskaan. Siirtymät olivat pitkiä mutta isoja teitä ei ajettu montaakaan kilometriä koko viikonlopun aikana, vaan suurimmaksi osaksi pelto- ja metsäteitä, sekä hienoja metsä- ja suo-osuuksia.
Molempina päivinä olin E2 luokan 6.

Kesäkuun ensimmäisenä viikoloppuna ajetaan Heinolassa MM-enduroa, jonne tuli itsekin ilmoittauduttua. On todella hienoa päästä ajamaan tuollaiseen kilpailuun ja saada uusia kokemuksia.
Kilpailuun lähden kokeilumielellä ja tavoitteena päästä kunnialla maaliin. Vähän kilpailu alkaa jo jännittämään, kun mennään ison maailman malliin, mutta eiköhän sieltä selvitä kokemusta rikkaampana ja taas valmiimpana uusiin koitoksiin.

-Mikko #56

Jätä kommentti