SM Supercross Vantaa

SM Supercross Vantaa

Lauantaina 10.08.2013 ajettiin Sm supercrossin osakilpailu vantaalla. Vähäisestä kuljettaja määrästä huolimatta Tsmu edusti kahdessa luokassa. Patrik Raittala SM-luokka ja O-P Hörkkö MxB luokassa.
Aamun harjoitukset aloittivat MxB kuljettajat. Rata oli märkä ja liukas viikon sateiden takia jonka vuoksi ajaminen oli enemmän selviytymistä kuin aika-ajon kovan kierroksen ajoa. Sx sm luokka ajoi harjoitukset viimeisenä ja pääsivät ajamaan jo kuivuneella radalla. Aika-ajojen jälkeen Hörkkö oli sijoittunut viidennelle (5) sijalle ja Raittala sijoittui sijalle 14.

Alkuerät alkoivat Mxb luokalla ja Hörkkö ajoi toisessa alkuerä. Tiukan kilpailun jälkeen Hörkkö ajoi toiseksi jääden alussa karkuun päässeestä kärkimiehestä vain alle puoli sekunttia. Raittala ajoi oman alkuerän mallikkaasti puhtaalla ajolla sijalle 7 vaikka joutui startissa antamaan anteeksi ”isoille pyssyille” jääden lähdöstä viimeiseksi.
Raittala ajoi Last Change erässä taas vakuuttavan tasaisen oman ajon ja oli maalissa 4, eikä se startti taaskaan oikeen onnistunut.

Molemmat Tsmu pilotit olivat siis luokkansa finaalissa hieno suoritus.

MxB finaali alkoi lupaavasti Hörkkö pääsi heti Erno Aron kantaan ja yritti ensimmäisellä kierroksella ohitusta kaksi kertaa mutta Aro sai peitettyä yritykset ja piti kärki paikan erän loppuun saakka. Hörkkö ajoi tasaista omaa ajoa loppuun saakka ja sijoittui toiseksi. Vaikka lopussa kierroksella ohitettavien kanssa oli ongelmia ei päässyt kolmantena ajanut Jere Lipponen isku etäisyydelle.
Sx Finaaliin ajanut Raittala oli hereillä puomin laskettua, mutta pyörän pienen kuutiotilavuuden vuoksi lähtö suoralla kuljettajia tuli ohi molemmin puolin. Taas työn täyteinen erä nousta kilpailemaan omalle tasolle. Maalissa Raittala oli 15. Kilpailun jälkeen kysyttyäni erän kulkua kuljettajalta hän kertoi, että kun Harri Kullas tuli kierroksella ohi niin ajamisesta ei enää tullut mitään, koska piti koko ajan antaa tilaa kierroksella ohittaville jottei hän pilaisi muiden kilpailua.

-Oltsi-

Jätä kommentti