Sinisalo, TSMU Extreme Areena ja 24MX mukaan motocrossin MX-liigaan

Sinisalo, TSMU Extreme Areena ja 24MX mukaan motocrossin MX-liigaan

Motocrossin kansallinen kilpasarja MX-liiga on saanut kolme uutta yhteistyökumppania, kun kaudesta on takana kolme osakilpailua. Sinisalo, Turun Seudun Moottoriurheilijat Extreme Areena sekä 24MX ovat mukana jo perjantaina ja lauantaina ajettavassa Tornion osakilpailussa. Myös MM-motocrossiin valmistautuva Hyvinkään Moottorikerho lähtee tukemaan MX-liigan juniorikuljettajia.

Jo aiemmin MX-liigan yhteistyökumppaneiksi ovat lähteneet Arai, Duell, Kawasaki, KTM, Mitas, Motonet, OFFROADPro, Storm Motor sekä Yamaha. Nyt ne saavat seuraa sarjan yhteistyössä Sinisalolta, Turun Seudun Moottoriurheilijoiden (TSMU) Extreme Areenalta sekä 24MX:ltä.

– On todella hienoa huomata, että kansallisen sarjan ja sen kuljettajien tukeminen kiinnostaa suomalaista offroad-alaa laajalti. Kaikki yhteistyökumppanit ovat lähteneet mukaan suurella innolla ja osoittaneet halunsa kannustaa kuljettajia, MX-liigan turkulainen promoottori Marko Vihriä, 33, kiittelee.

TSMU on yhteistyökumppaneista ainoa yhdistys, joka on tukemassa koko MX-liigakautta. TSMU hallinnoi Raisiossa tiettävästi maailman ainoaa maanalaista sisämotocrossrataa, Extreme Areenaa, joka tarjoaa kesäiset olosuhteet harjoittelulle ympäri vuoden. Seura palkitsee MX-liigan jokaisessa osakilpailussa luokkavoittajat ilmaisella kertalipulla Extreme Areenalle.

– Seuramme tekee aktiivisesti töitä harrastajien parissa Turun alueella, mutta myös eri puolilla Suomea. Koemme tärkeäksi olla mukana MX-liigassa, joka on niin sanottu harrastajien kilpasarja. SM- ja Suomen Cup -kuljettajat ajavat maamme huipulla, mutta MX-liigassa mukana olevat luokat ja kuljettajat muodostavat kotimaisen motocrossin kantavan ja laajan pohja, TSMU:n puheenjohtaja Harri Riitamo selvittää.

Hyvinkään Moottorikerho (HyMK) isännöi MM-sarjan pääluokkien, MX1 ja MX2, osakilpailua 12.-13. heinäkuuta Hyvinkäällä. HyMK on aktiivinen kilpailujärjestäjä sekä nuorisotyön tekijä, ja nyt seura haluaa palkita MX-liigassa menestyviä, nuoria kuljettajia lahjoittamalla Tornion ja sitä viikkoa myöhemmin seuraavan Rovaniemen MX-liigan osakilpailuissa MM-vapaalippuja. Näin juniorit pääsevät seuraamaan motocrossia maailman huipulta ja näkemään idoleitaan radalla.

MX65- ja MXJ-luokkien yhteistulosten voittajat saavat kummassakin osakilpailussa koko viikonlopun vapaalipun sekä varikolle pääsyyn oikeuttavan lipun Hyvinkään MM-osakilpailuun. Lisäksi HyMK palkitsee vastaavasti Torniossa sunnuntaina MXC/A-luokan Suomen Cup -osakilpailuvoittajan.

MX-liigakauden neljäs osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Torniossa. Samalla radalla järjestetään sunnuntaina MX1-luokan SM-osakilpailu sekä MXJ- ja MXC/A-luokkien Suomen Cup -osakilpailut.

MX-liiga 2014:
3.-4.5. Hyvinkään MK
17.-18.5. Vantaan MK
7.-8.6. Ylä-Savon MK

27.-28.6. Polar Cross MK
6.7. Rovaniemen MK
2.-3.8. Miehikkälän MK
16.-17.8. Imatran MK
6.-7.9. Riihimäen MPKK

Osakilpailuissa ajetaan ensimmäisenä päivänä MX65-, MXC/C- sekä MXC/B-luokissa ja toisena päivänä MX125-, MXJ- sekä MXB-luokissa.

MX-liigan pistetilanteet 3/8-osakilpailu:
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp

Suomen Moottoriliitto ry:
www.moottoriliitto.fi

Juttu ja kuvat: Marko Vihriä

Jätä kommentti