Säkylään avataan motocrossrata juhannuksena

Säkylään avataan motocrossrata juhannuksena

Säkylään avataan täysimittainen motocrossrata juhannuksena. R2 MX Park -niminen rata sijaitsee yksityisalueella varuskunta-alueen välittömässä läheisyydessä. Pehmeällä hiekkaradalla voidaan järjestää myös kansallisia kilpailuja.

Rata-alueen omistajina toimivat säkyläläiset veljekset Mika ja Sami Raitanen, jotka vastaavat jatkossa radan ja rata-alueen kunnossapidosta. Radan yhteyshenkilönä toimii pitkänlinjan moottoripyöräilytoimija ja Turun Seudun Moottoriurheilijoiden puheenjohtaja Harri Riitamo.

R2 MX Park -rata avataan kaikkien harrastajien käyttöön sunnuntaina 26. kesäkuuta, jolloin rata on auki kello 12:00-18:00.

Juhannuksen jälkeen rata tulee olemaan auki tiistaisin, keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Ratamaksu on 15 euroa.

Rata sijaitsee seitsemän kilometrin päässä Säkylän keskustasta, Säkylä-Huittinen-tien 212 varressa osoitteessa Vuorenmaantie 340, Säkylä. Radalta on matkaa Raumalle 60, Poriin 75, Turkuun 80, Tampereelle 100 ja Helsinkiin 200 kilometriä.

Kyseessä on pehmeä hiekkarata, jonka pituus on 1600 metriä. Radan minimileveys on kuusi metriä. Radalla on myös lähtösuora, mutta lähtöpuomit puuttuvat vielä. Kuivalla kelillä pöly pysyy kurissa kastelulaitteiden ansiosta. Radalla on harrastamiseen vaadittava ympäristölupa. R2 MX Parkissa on myös mahdollista järjestää kansallisia kilpailuja tulevaisuudessa.

– R2 MX Parkin ansiosta saadaan Satakunnan alueelle uusi hieno täysimittainen hiekkarata. Se toimii erinomaisena harrastuspaikkana kaiken tasoisille kuljettajille, aina lapsiajajista aikuisharrastajiin saakka. SM-tason kuljettajatkin saavat tehtyä kunnon kunto- ja tekniiikkatreenit radalla, Riitamo kuvailee.

Ympäristö- ja turvallisuusasiat on pyritty ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon jo rataa rakennettaessa. Esimerkiksi radan muotoon sekä rataa reunustaviin turva-alueisiin on panostettu ja niihin kiinnitetään jatkossakin huomiota. Riitamo toivoo aktiivisuutta myös radalla ajavilta kuljettajilta sekä heidän seurassaan radalla olevilta henkilöiltä.

– On tärkeää, että kuskit ja heidän kaverinsa, vanhempansa, huoltajansa tai muut kuskien mukana kulkevat henkilöt ottavat vastuuta turvallisuudesta. Varikolla on keltaisia lippuja, joten ne on helppo ottaa matkaan ja mennä radalle lippumieheksi varoittamaan kuljettajia kaatumistilanteissa.

– Lisäksi kaikkien harrastajien tulee noudattaa ajoaikoja sekä huolehtia ympäristöstä käyttämällä nesteitä keräävää huoltomattoa pyöränsä alla varikolla. Myös pyörien äänenvaimennuksen tulee olla kunnossa. Yleisemmin on hyvä muistaa, että minkäänlainen roskaaminen ei kuulu motocrossradalle.

Rata on nopeatempoinen ja sisältää useita hyppyreitä sekä vallimutkia. Materiaalin pehmeydestä johtuen rata saattaa olla haastava alle 85-kuutioisille pyörille.

Varikolla on huoltorakennus, missä on mahdollista esimerkiksi pukea ajovarusteet. Myös ratamaksu maksetaan rakennukseen.

R2 MX Park

www.r2mxpark.fi
Vuorenmaantie 340, 27800 Säkylä
Yhteyshenkilö rataan liittyvissä asioissa (tiedustelet, varaukset ym): Harri Riitamo, puh. 0500 781 802
Facebook-sivu aukeaa lähiaikoina

Aukioloajat
Tiistai ja keskiviikko 12:00-20:00
Lauantai 10:00-18:00
Sunnuntai 12:00-18:00

Ratamaksu

Ratamaksu 15€ suoritetaan rata-alueella olevaan huoltorakennukseen.

Säännöt
Huoltomaton käyttö pakollista
Äänenvaimennus oltava MX-lajisäännön mukainen.
Hyppyreillä pitää olla liputtajia ehkäisemässä vaaratilanteita (liput huoltorakennuksen läheisyydessä)
Roskaaminen kielletty
Muualla kuin radalla ajaminen ehdottomasti kielletty

Rata-info
R2MX Parkin rata on upea pehmeä hiekkarata, jolle kaikki ovat tervetulleita. Tätä nopeatempoista rataa koristavat huikeat vallimutkat sekä hyppyrit, jotka takaavat huikeita ajofiiliksiä kaikentasoisille kuskeille. Materiaalin pehmeydestä johtuen rata saattaa olla haastava alle 85cc-pyörille.

R2MXPark_kuvaMarkoVihria

PatrikRaittala_vas_JanneMetsamaki_oik_kuvaMarkoVihria

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä

Jätä kommentti