Raittala vahvistamaan Team Suzuki Finlandia

Raittala vahvistamaan Team Suzuki Finlandia

Suzuki-maahantuojan edustajat Janne Jousikallio (vas.) ja Marco Färm sekä Patrik Raittala ja Harri Riitamo viimeistelivät yhteistyön torstaina.
18-vuotias raisiolainen Patrik Raittala on liittynyt Team Suzuki Finlandin motocrosstiimin vahvuuteen. Viime kaudella MX125-liigan voittanut Raittala valmistautuu parhaillaan kolmanteen SM-kauteensa.
Raittala ajoi viime vuonna muutaman kerran pisteille MX2 SM-sarjassa sijoittuen lopulta 37:ksi. Raittala ajoi ensimmäisen ison pyörän kautensa vuonna 2011, jolloin hän oli MXJ-luokan Suomen Cupissa viides. Vuonna 2012 Raittala ajoi MX2 SM-sarjassa 41:ksi.

Raittala on ajanut viime kausina Kawasakilla ja KTM:llä, mutta nyt on edessä vaihto hänelle vieraaseen pyörämerkkiin. Raittala tulee kilpailemaan Suzuki RM-Z250 -pyörällä MX2 SM-sarjassa. Hän osallistunee myös Porin ja Siilinjärven MX1 SM-osakilpailuihin sekä erilaisiin kilpailuihin Virossa.

– Testasin Suzukia jo alkutalvesta ja minulle jäi pyörästä hyvä maku. Asiaa piti kuitenkin miettiä ja hieroa ennen kuin pääsimme tähän ratkaisuun. On kiva lähteä kokeilemaan jotain uutta, vaikka olin tyytyväinen myös yhteistyöhön KTM-maahantuojan kanssa, Raittala pohjustaa.

– Suzuki-tiimissä on hyvä henki ja porukka on toimeliasta. Itse pyörässä ei ole suuria eroja KTM:ään. KTM on peräpäästää hieman korkeampi, mutta ero ei ole iso.

Raittala kävi viimeistelemässä yhteistyön Suzukin maahantuojan kanssa torstaina aamupäivällä ja hän oli jo iltapäivällä ajamassa uutta pyörää sisään lähes tasaisella Hyvinkään hiekkaradalla. Raittala ajoi viime lauantaina kilpaa Viron Mulgikrossissa KTM:llä ja ensimmäinen tosikoitos Suzukilla on edessä parin viikon kuluttua Lappeenrannassa käynnistyvässä MX2 SM-sarjassa. Raittalan tavoitteena on hätyytellä kymmenen parhaan joukkoon kuuluvia sijoja.

– Harjoittelin talvella varmaan viisinkertaisen määrän edeltävään vuoteen verrattuna. Ajoin crossia kerran tai kaksi viikossa, minkä lisäksi poljin kuntopyörää ja tein kuntosalitreeniä viisi kertaa viikossa.

Raittala oli tyytyväinen vauhtiinsa Mulgikrossissa, missä hän oli MX2-yhteistulosten kymmenes ja neljänneksi paras suomalainen.

Suomen Suzuki toivottaa tervetulleeksi
Suzukin-maahantuoja ottaa Raittalan ilolla vastaan tiimiinsä, jossa on nyt lounaissuomalaista edustusta kahden kuljettajan verran. Markus Rosnell on jo palannut pyörän satulaan loukkaantumisen jäljiltä, mutta täydessä iskussa hän ei vielä ole.

– Raittala sopii perheensä kanssa erinomaisesti tiimiimme. He olivat Latviassa samaan aikaan Suzuki-tiimin kanssa ja siellä meille tuli heistä kuva aktiivisena ja iloisena joukkona. Raittala itse on hyväkäytöksinen nuorimies, jolle yhdessä tekeminen on tärkeää, kuten meillekin, Marco Färm Suzuki-maahantuonnista kertoo.

– Tiimi ei aseta hänelle tavoitteita tai paineita, vaan ne tulevat aivan muualta. Me yritämme auttaa häntä sekä kaikkia muitakin kuljettajiamme pyörien ja osien suhteen. Me olemme ennemminkin stressin lievittäjä kuin sen luoja.

Team Suzuki Finland (TSF) kaudella 2014
Sami Kääpä #922, MXSX SM, Suzuki RM-Z450
Tero Tarkkanen #941, MX1 SM, Suzuki RM-Z450
Markus Rosnell #19, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Teemu Keljo #163, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Santeri Kinnunen #51, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Taneli Kontto #10, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Aleksis Merilä #81, MX2 SM, Suzuki, MX125-liiga, Suzuki RM-Z250 & Suzuki RM125
Tomi Paananen #44, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Peltsi Pohja #766, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Patrik Raittala #221, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Joona Saari #12, MX2 SM, Suzuki RM-Z250
Jesse Pöhö #178, MXB MXlB-liiga, Suzuki RM-Z250
Petteri Gustafsson, MX125-liiga, MXV Suomen Cup, Suzuki RM125 & Suzuki RM-Z450
Niko Heikkala #5, AE1, MXB, CCA, Suzuki RM-Z250

janne-jousikallio-marco-farm-patrik-raittala-harri-riitamo-raittalasuzuki

Jätä kommentti