Raittala, MX2 SM-Lappeenranta

Raittala, MX2 SM-Lappeenranta

Tervehdys !

Kausi 2014 on jo hyvässä vauhdissa sillä harjoittelemaan olen päässyt hyvin koko kevään ja yhteistyö Suzukin kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin kaikinpuolin ja mikä tärkeintä, pyörä on hyvä ja sopii minulle erinomaisesti.

Lappeenranta MX2

Kauden 2014 avaus SM- osakilpailu 10. toukokuuta, jossa mukana oli täysi puomillinen eli 40 kuljettajaa. Aamun aika-ajot onnistuivat osaltani hyvin, sillä sain vielä viimeisellä vedolla parannettua, siten että sijoitukseni loppujen lopuksi oli 12. johon ainakin itse olin melko tyytyväinen. Erot tosin olivat todella pieniä, sillä sekunnin parannuksella olisin noussut jo 4 sijaa ylemmäksi sekä sekunnin huonommalla tippunut 8 sijaa.
Ensimmäisessä erässä sain pyörän puomilta liikkeelle hyvin, mutta kurviin jarrutus epäonnistui aika lailla, jonka seurauksena jouduin aloittamaan erän melko lailla häntäpään porukoista. Rata oli jo ensimmäisessä erässä yllättävänkin huonossa kunnossa sekä radalla oli muutenkin paikka paikoin vaikea ohittaa, joka taas hidasti omalla kohdallani nousua paremmille sijoille. Ajo oli osaltani lisäksi hieman jäykkää, joten vauhtini ei ollut sillä tasolla, jolle normaalisti minun pitäisi päästä. Ajoni parani kuitenkin koko ajan loppua kohden, mutta sijoitukseksi jäi kuitenkin aika vaatimaton 18. sija
Toiseen erään lähdin parantamaan ensimmäisen erän ajoani ja sijoitusta. Lähtö sujui hieman paremmin kuin ensimmäisessä erässä, mutta ensimmäisen kurvin ulostulossa takarengas hieman lipesi, jonka johdosta jouduin luovuttamaan melko monta sijaa. Seuraavissa muutamissa kurveissa onnistuin kuitenkin nousemaan 20 huonommalta puolelta n. 15 sijan paikkeille, kunnes radan keskivaiheilla ajoin kahta eteeni kaatunutta kuljettajaa päin ja kaaduin. Samassa rytäkässä etujarruni hajosi ja sen vuoksi jouduin keskeyttämään erän, sillä jarrusatula roikkui etujarrun välissä. Toinen erä siis päätyi keskeytykseen, mutta vaikka eräsijoitukset eivät olleet lappeenrannassa tällä kertaa parhaat mahdolliset, on tästä hyvä jatkaa kauden seuraavaan 24.5.2014 Porissa ajettavaan MX1- luokan kilpailuun.

-Patrik Raittala #221

Kuva: Marko Vihriä/OffroadPro

Lappeenranta1 (1)

Jätä kommentti