Patrik ”Riku” Raittala Latviassa KTM Nordicin järjestämällä leirillä

Patrik ”Riku” Raittala Latviassa KTM Nordicin järjestämällä leirillä

KTM-Nordic järjesti leirin jälleenmyyjiensä tiimikuskeille Latviassa 29.3.2013-7.4.2013 välisenä aikana. Leirillä oli kuljettajia noin 35, isoin osa kuskeista oli MX-kuljettajia mutta mukana oli myös Enduro-kuskeja.
Matkalle lähdettiin perjantaina aamulla kello 7.30 Tallinkin satamasta kohti Viroa. Matkaa majapaikkaan Zirakseen Tallinnasta on noin 500km. Tallinnassa oli vielä melkein saman verran lunta kuin Suomessa mutta Riikan alapuolella lumimäärä oli jo huomattavasti pienempi.

2

Ratoja täälläkään ei ole kauheasti auki koska kevät on myöhässä aikaisempiin vuosiin nähden.

Perjantaina 29.3.2013

leiri alkoi vapaa-ajolla Ulmalan radalta, sinne emme Rikun kanssa kerinneet.
Lauantaina 30.3.2013 oli ensimmäinen ajopäivä Rikulle ja paikkana oli tunnettu paikka Liepaja. Liepajassa on hyvin pehmeä rata ja sitäkään ei ollut lanattu sitten syksyn jälkeen koska rata on kuulemma suljettu sillä ko. tontille aletaan rakentamaan teollisuushallia. Varikolla oli autoja varmaan 50 joten kuskeja oli ainakin saman verran. Rata oli kauttaaltaan 1m korkuista pattia ja hyppyritkin muistuttivat epämääräisiä kasoja.

3

Loppupäivästä ajo alkoi Rikullakin jo olemaan ihan hyvän näköistä.

Ajot kun oli ajettu kävimme Team Suzuki Finlandin majapaikassa kylässä ja vaihtamassa kuulumisia jonka jälkeen siirryttiin Ventaskrastiin jossa KTM-henkiset ihmiset majailevat. Leiri ohjelmaan meillä kuuluu illallinen aina klo. 19.00 jonka jälkeen on sauna ja palju käytössä.

Sunnuntaina 31.3.2013

pidettiin välipäivä koska lauantainen ajo oli kaikille raskasta. Sunnuntaina aamiaisen jälkeen kuskit kävivät 60 minuutin lenkillä. Päivällä oli vapaata jonka käytimme Ventspilssissä käymiseen Team Huovilan kanssa. Ilta oli pitkä koska saunaankan ei päästy sillä se oli varattu Latvian poliiseille.

Maanantai 1.4.2013

Aamulla 8.00 aamulenkki minkä jälkeen aamiaiselle. Ajopaikaksi oli tänään valittu taas Liepaja koska muut radat eivät vieläkään ole auki. Päivän ohjelmaan kuului ryhmissä harjoittelua. Ryhmät oli jaettu kolmeen eri ryhmään 85,MXJ ja MXA. Menimme Rikun kanssa hyvissä ajoin varikolle koska piti tehdä rengashommia ennen ajoa. Treenaaminen aloitettiin vapaa-ajolla jonka jälkeen muutamalla ratilla ajettiin pareittain kilpaa ja vertailtiin ajolinjojen nopeutta. Illalla saunan jälkeen kaikki kuskit saivat hyviä uutisia sillä tiistaina ajopaikkana on Gropina eli kolmatta päivää ei tarvinnut ajaa enää samalla radalla.

Tiistai 2.4.2013

No huh huh! Aamulla oli kiva herätä sillä aurinko paistoi huoneemme ikkunasta sisään joten lämmin päivä oli odotettavissa. Tiistain ajopaikaksi oli siis valittu Gropina joka oli uusi paikka meille. Noin 3 metriä ennen varikkoa luotettavan auton titteliä kantanut MB Vito päätti sylkäistä laturinhihnan kiristimen rullan Latvian maaperälle.

4

Onnekseni varikolla oli Joel Kolehmaisen isä joka kaivoi sprintterin takaluukusta MX-pyörän ohjurirullan mistä pienellä laikkaamisella ja fiksauksella saatiin vanhaan ohjuriin prässättyä uusi laakeri. Näin ollen Vito oli taas ”kunnossa”, seuraavaksi oli vuorossa KTM:n kannentiivisteen vaihto mikä antautui maanantaina Liepajan harjoituksissa. Vaihdon jälkeen Riku ajoi noin puolituntia minkä seurauksen takajarruletku meni poikki. Onneksi kyseinen letku löytyi KTM Motorsportin pakista niin saatiin ajot jatkumaan. Gropinan rata oli nopea ja muutenkin todella hyvä. Varikolta lähdettyämme menimme paikalliseen autokorjaamoon kyselemään kiristinrullaa ja kuten yleensäkin täällä Latviassa, sattui kyseisessä korjaamossa olemaan todella asiallinen isäntä joka lähti hakemaan Liepajasta meille rullaa hintaan 16 latia (n.24e) sis. rahti☺ Illallisen jälkeen yritin keksiä kaikenlaisia tekosyitä ettei olisi tarvinnut mennä vaihtamaan uutta rullaa, hyvää syytä ei löytynyt joten nyt rulla on vaihdettu ja sauna odottaa ahkeraa asentajaa.

Keskiviikko 3.4.2013

Aamulenkin ym. rituaalien jälkeen lähdettiin taas kohti Gropinaa minne on matkaa noin 100 km majapaikastamme. Enne radalle poikkesimme Liepajan Nesteellä mistä saa 98E bensaa sillä useimmilla asemilla on myynnissä vain dieseliä ja 95E:tä jota ei kannata käyttää jos haluaa että koneet pysyy kunnossa. Päivällä oli todella lämmin ja tyyni ilma ja sen kyllä huomasi koska ratakin alkoi pölyttää paikoittain. Päivän ohjelmaan kuului paikkatreenejä minkä jälkeen oli lounas kuten joka radalla. Lounaaksi KTM-Kokki Mika ”Raitsu” Rajala loihtii porukalle maistuvat pasta-ateriat pienessä kenttäkeittiössään. Lounaan jälkeen vuorossa oli aika-ajoja ja tietenkin viimeiseksi ajettiin kisaerä.

5
Päivän aikana leiriläisitä otettiin myös yhteiskuva Latvian auringon alta.

Ajojen jälkeen perinteiset iltarutiinit ja odottamaan torstain aikataulua.

Torstai 4.4.2013

Päivän suunnitelmiin kuuluu seuraavia asioita; Lepoa, pyörän huoltoa, lepoa, kylpylässä käynti, lepoa, lounas jossain hyvässä paikassa ( Hesburger ) , lepoa, illallinen, sauna, saunaolut ja nukkumaan. Leiriläisille on jokaiseksi päiväksi aikataulu minkä mukaan toimitaan.

6

Perjantai 5.4.2013

oli vuorossa taas uusi rata Jurkalne, mikä oli auki nyt ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Rata oli osittain jäässä varjoisista paikoista mutta näistä ei ajettu ollenkaan. Päivän ohjelmassa oli ns. leirikisa eli 85cc:t ajoivat 20 min+2 kierrosta ja isot MX-kuskit 30 min+2 kierr ja enskakuskit ajoivat 20 min+2 kierrosta. kassareissa nopein oli Joel Kolehmainen ja isossa MX-luokassa kiireisin kuski oli Toni Eriksson. Enduromiesten kilvanajoa ei tullut seurattua mutta uskoisin siellä olleen nopeimpana Kimmo Hurri tai Aleksi Jukola?

7

Kisan jälkeen mentiin Ventaskrastiin pesemään ja huoltamaan pyörä minkä jälkeen pakattiin auto sillä leiri meidän osalta oli ohi. Illalla käytiin vielä kylässä Liedaksin leirintäalueella jossa yöpyivät Pohjat, Pöhöt, Merilät, Saaret, Rosnellit, Lipposet, Lahtiset, Kontot sekä lähes koko Sipoon moottorikerho☺
Lauantai 6.4.2013 Herätys oli 7.30 minkä jälkeen huitaistiin nopea aamupala ja siitä sitten autoon ja kohti Tallinnaa. Riikaan asti ajeltiin Hannu ”Hande” Heikkilän ja Mika ”Pensseli, Raitsu” Rajalan takana josta tiemme sitten erkani koska ko. herrat kävivät Ogressa paikallisella KTM-kauppiaalla kylässä. Latvian ja Viron rajalla on Hesburger jossa pysähdyimme syömään kotimaista laaturuokaa minkä syötyämme jatkoimme kohti Tallinnan D-terminaalia mistä laivamme lähti Suomeen kello 16.30. Helsinkiin saavuttuamme ajoimme suoraan kotiin missä meitä oli vastassa Rocky-koira sekä Renja.

8

Leiri oli taas tänäkin vuonna hienosti järjestetty josta ISO KIITOS, KTM NORDICIN Jarolle, Hurrille, Handelle, Miskalle sekä kokillemme Raitsulle!

Riku ja Hatsa

Jätä kommentti