MX-liiga Lievestuore

MX-liiga Lievestuore

Kauden 2013 MX.Liiga ajettiin viikonloppuna päätökseen Lievestuoreella. Tsmu:n edustajia paikalla oli Aksel Ahlman 65cc, Miro Åkerblom 65cc, Lauri Kronström c/c, Adam Holm c/b, Patrik Raittala MX125, Olli-Pekka Hörkk MXB ja Janne Metsämäki MXB.

TSMU:n kuljettajat ajoivat lähes kaikki osakilpailut ja sijoittuivat kilpailuissaan hienosti ja kauden aikana jokaisen ajo parani ja näin ollen jokainen sai hienoja kokemuksia sekä mikä parasta pääsivät pojat ajamaan kilpaa eri radoilla.

Osakilpailuja oli yhteensä yhdeksän,

28.4.2013 MX-Liiga 2013 Vantaa
19.5.2013 Pek-Kone MX-Liiga
9.6.2013 MX-Liiga 2013 Heinola
30.6.2013 MX-Liiga/Pohjoisen kierros Rovaniemi
7.7.2013 MX-Liiga/Pohjoisen Kierros Tornio
4.8.2013 Miehikkälä
25.8.2013 MX-Liiga 2013 Imatra
15.9.2013 Savon Sanomat MX-Liiga Kuopio 2013
29.9.2013 MX-Liiga Lievestuore

Jokaisessa kilpailussa ajettiin 2 erää joten eriä tuli yhteensä 18! Tänä vuonna kilpailut ajautuivat meiltä katsottuna todella kauas joten kaikille pojille ja heidän huoltajilleen ”hatunnosto” koko kaudesta!!

MX.Liiga on todella hyvä sarja sillä kuljettajia on ollut kauden aikana 6:ssa eri luokassa huimat 511 henkeä! Luokassa MXB oli jopa 128 eri kuljettaa ajamassa kauden aikana.

Toivottavasti MX-Liiga kuuluu myös vuonna 2014 kilpailukalenteriin.

Alla TSMU:n pilottien kommentteja viikonlopulta:

Miro Åkerblom #137 

 Miro Åkerblom

Miro Åkerblom

Harjoitus. Perus rataan tutustuminen jälleen uusi rata minulle 🙂
Erä1 lähtö oli hyvän napakka ekaan mutkaan asti kunnes #777 eli kaverini Aksu tuli ”päin” ja molemmat nurin. Lähdin. TAAS viimeisenä liikkeelle. Sain noustua sijalle 21.
Erä 2 lähdin vahingossa ykkös vaihteella eli lähtö oli vähän vaisu ja muutenkin ajo oli vähän hukassa. Sija 18

Melkein koko liiga kierrettiin ensi vuonna haluaisin myös pohjoiseen.  Paljon tuli uusia ratoja käyty läpi.

Nähdään treeneissä #137 Miro.

Aksel Ahlman

kuva

Tankkasimme kunnon aamupalan ja starttasimme Lievestuoreen kylmään ja kosteaan aamuun. Aamu radalla alkoi ajajakokouksella jonka jälkeen oli aika-ajo. 1.startissa kaverini #137 Miro ajoi minua päin joten lähdin joukon hänniltä kirimään ja olin ekan erän 12. Tauon jälkeen 2.erässä sain hyvän startin ja erä oli loistava. 2.erän ajettuani olin 9.
Loppupusteissä olin 10.
MX-liigan sijoitukseni on 9. Haaveeni täyttyi koska kauden tavoite oli olla kymmenen parhaan joukossa.HYVÄ MINÄ! Toivon mukaan ajan ensikaudella CC:ssä.
Mukavaa loppuvuotta kaikille kisakavereille(:

Lauri Kronström #268 c/c

20130731_130450

Harjoitukset meni hyvin sijalla12
Ensimmäinen erä. Lähtö ei onnistunut kovin hyvin lähtökurvin jälkeen olin 15 huonommalla puolen. Erä päättyi hyvin sijaan9
Toinen erä. Lähtö onnistui hyvin olin noin 5-8 kunnes lähtö peruuntui koska jonkun isä juoksi sekuntti taulun ollessa ylhäällä puomin etu puolella. Seuraava lähtö ei onnistunut hyvin olin noin 20. Kirin sijaan 7 ja ajoin sillä sijalla pitkään kunnes ajoin ulos radalta ja tipuin monta sijaa maalissa sija12. Totaalin11!!
Late #268
Adam Holm #233 c/b …… tulossa
Olli-Pekka Hörkkö #12 MXB
Lievestuore.2
Aamulla herättiin lievestuoreen kylmään ja sateiseen ilmastoon. Aamun treenit meni ihan ookoosti ja aika-ajossa ajoin toiseksi.
1erä holeshot ja siitä sitten omaa ajoa, 5 kierroksen puolessa välissä koko viikonlopun kiusaa tehneet iskarit päättivät että nyt heitetään kuperkeikka ja sen johdosta putosin 5 sijalle.
2erä vaikeeta alusta asti, kolaria yms. Eka kierros 10 sijan huonommalla puolella sitten kovan työn jälkeen maalissa 6  sija
Totaalin neljäs. Liiga lopputuloksissa tällä kaudella 4.
Seuraavaksi edustamaan TSMU:un joukkueeseen ja ajamaan kilpaa kauden kovimpaan sm-kilpailuun. Saa nähdä mihin rahkeet riittää.

Oltsi #12

Janne Metsämäki #181 MXB

Aamun aika-ajo meni hyvin olin kolmas sekunnin pohjista ja 4 kymmenystä oltsia perässä. Ekassa erässä sain hyvän startin ja ajoin erän alun 4-6 sijasta kilpaa. Sain ohitettua muita ja nousin 3 paikalle mutta erän loppupuolella tipuin neljänneksi käsien puutumisen takia. Ekan erän aikana pyöräni moottori rupesi ääntämään pahemmin ja pahemmin erän loppua kohden. Siinä varikolla porukalla ihmeteltiin ja etittiin vikaa pyörästä ja todettiin että sillä ei toiseen erään kannata lähteä. Ei muutakun kilpailu toimistosta kysymään lupaa vaihtaa pyörää toiseen erään ja lupa saatiin. Eli hatsalta tinkaamaan rikun varapyörää (125exc) lainaan. Tokaan erään sitten talutettiin piikkii viivalle 🙂 tutustumis kierroksella hain hiukan tuntumaa pyörään ja siitä sitten isojen pyssyjen viereen puomille. Stratti oli yllättäen surkea mutta oikeilla linja valinnoilla ja hieman tungettelemalla olin kuitenkin 13-15 sijalla ekalla kierroksella. Alussa muutama tuli ohitseni mutta pikkuhiljaan alkoi ajo kulkemaan ja rupesin nousemaan ja ajoinkin maaliin yhdeksäntenä n.20 metriä jääneenä 8 sijasta. Oli kyllä tämän kesän hauskin kisaerä taistella piikillä isoja pyöriä vastaan! Totaalissa olin viides. Hyvä kisapäivä kaikenkaikkiaan ja iso kiitos hatsalle pyörän lainasta!

Lievestuore

 

Janne #181 —- tulossa —-

Jätä kommentti