MX-Liiga Kisaraportti (päivitetty)

MX-Liiga Kisaraportti (päivitetty)

Tsmu juniorit avasivat Mx-Liigan Vantaan vauhtikeskuksessa.

Ensimmäisenä puomin takana Mx65 lähdössä olivat Aksel ja Miro. Molemmat pääsivät kokeilemaan kärkipään vauhtia, mutta pienet kaatumiset kuitenkin pudotti heidät kärkikahinoista. Aivan loistavan näköistä ajoa molemmilta.

Mx85 C/C luokkaan osallistui Lauri ja hänen tunnettu lähtönopeutensa palkitsi jälleen kerran. Upeat startit johtivat yhteispisteissä 9. sijaaan onnittelut Laurille palkinnosta.

Mx 85 C/B luokkaan olivat ilmoittautuneet Otto ja Adam. Adam raivasi aika ajon perusteella itselleen paikan A-finaaliin, jossa
hän pärjäsi aivan loistavasti. Otolla oli pieniä momenttumia omissa lähdöissään, hänenkin ajo oli aivan
upean näköistä.

Viikonlopun rakkaudesta lajiin ja hatunosto menee ehdottomasti Mäkiniemen teamille, joka turvautuu Hiace/teltta majoitukseen koko viikonlopun ajan varikolla.

Kiitos Vantaanmoottorikerholle hienosta varikkopaikasta.

Over and out junnucrossarit.

20130427_172204

Racing Team Hörkkö

Aamun aika-ajot menivät meidän osalta odotetusti olimme oman ryhmän neljäs ja puomipaikka valittiin seitsemäntenä. JMmx racingin Janne Metsämäki ei saanut kuuluisaa atakkia päälle ja jäi näin ollen sijalle kymmenen. Puomille Janne meni paikalta 19. Tsmu:n Patrik Raittala ajoi aika-ajoissa sijalle 5 todeten, että olisihan se ponderi (ajanotto kapula) voinut olla paikallaan jo sillon ekalla kovalla vedolla.
Mx125 starttasi päivän kilpailuerät käyntiin. Raittala sai huonon startin pyörän puomilla keulimisen takia. Raittalalla oli vaikeuksia ohitusten kanssa ja joutui tyytymään kymmenennen sijan huonommalle puolelle.
MxB luokassa olikin sitten tapahtumaa ekassa erässä. Pyöriä sinkoili laidasta laitaan. Oltsi sanoi erän jälkeen, että välillä ihan pelotti ajella kun ei tiennyt mihin se edessä menevä mahtaa singota. Huonon startin jälkeen ollen 13 toisella kierroksella Oltsi nousi tasaisesti viidennen sijan kantaan. Erän tulokseksi jäi kuitenkin kuudes sija. ”Rauhoittelin ajoa kun alkoi tulla turhia virheitä ja ajattelin ajaa ehjänä maaliin”. totesi kuljettaja erän jälkeen. Metsämäki oli erässä kolmastoista ja tulos selvästi masensi kuljettajaa.
Mx125 luokan toisen erän startista Raittala sai paremman lähdön ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kympin sisällä. Erän vanhetessa Raittala oli kuudes ja ajoi tasaista erää eteenpäin. Ruutulipulle tultiin sijalla 6. Totaalissa Patrik oli kymmenes.
MxB luokassa Hörkkö valitsi nyt lähtöpaikan keskemmältä puomia, vaikka edellä valinneet meni Oltsin tekemälle paikalle oli paikka miltein sama. Parempi startti ja lähtökurvin jälkeen oltiin sijalla 9 siitä sitten puhdasta ajoa ja kilpailija kerrallaan kohti kärki kahinaa. Kierrokset loppui pahasti kesken ja toisena ajanutta kuskia ei kerennyt ajamaan kiinni vaan jäätiin vain pari sekunttia maaliviivalla. Totaalin 4 sija Hörkölle. Kaikin puolin hyvä kilpailupäivä nousujohdanteisella ajolla Mx-liiga pistetilanteissa ollaan neljäntenä. JMmx racing paransi toiseen erään ja ajoi tasaisesti sijalle 11. kunnes karkasi mopo lapasesta ja ohjautui suoraan päin puuaitaa ja sen läpi. Maalissa Janne oli sijalla 21. Toivotaan, että Janne saa nyt itsensä kasaan ja on vauhdissa seuraavassa Mx-liiga kisassa.
-Racing team Hörkkö-

20130428_160747

Tulokset

MX125

#33 Mäkiniemi Erik – ?
#221 Raittala Patrik – 10.
#107 Siren Oskar – ?

MX65

#777 Ahlman Aksel – 17.
#137 Åkerblom Miro – 26.

MX B

#12 Olli-Pekka Hörkkö – 4.
#276 Lahti Henri – 38.
#181 Metsämäki Janne 18.

MX C/B

#233 Holm Adam – 19. A
#194 Mäkiniemi Otto – 26. B

MX C/C

#268 Kronström Lauri – 9.

MX J

#5 Soini Niko – 36.

Katso kaikki tulokset täältä :
http://www.mylaps.com/en/events/888203

20130427_203000

Jätä kommentti