Muistatko mitä tapahtui 10.4.2012?

Muistatko mitä tapahtui 10.4.2012?

Aamulla kello 6.30 alkoi Turun Tasokaivuun iso oranssi Daewoo lähestyä  Betonikasaa ( noin 10 000 kuutiota ). Kuljettajana toimi moottoriurheilumies Mika Hietanen joka siltä istumalta alkoi muotoilla betonimurskeesta motocrossradan pohjaa minkä suunnittelivat Mannisen veljekset Kusti ja Seppo Manninen.

 

 

Söderholmin tekemä 3D-mallinnus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tästä se sitten alkoi:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rataprofiili kun oli suunniteltu teki Söderblomin Jan hurjan työn ja piirsi radasta 3D-mallin mitä Hietanen käytti rataa tehdessään. Kone oli varustettu Novatron laitteella mikä mahdollisti sen ettei yhtään kauhallista tavaraa siirretty väärään paikkaan vaan työnteko oli todella tehokasta.

 

Tästä tavarasta on radan ns. runko tehty

 

 

Samaan aikaan kun radan runkoa tehtiin keräsimme me rautaa pois betonimurskan joukosta 4 lavallista. Lavan täyttyessä rautakasaa painettiin piukkaan koneella tehokkuuden lisäämiseksi, lisäksi vielä on hyvä muistaa että Kuusakosken lavat olivat 2 metriä korkeita joten kerätyn raudan määrä oli huikea.

Kun raudat oli talkoilla kerätty oli edessä noin viikon hiljainen hetki koska Turun Tasokaivuu joutui odottamaan ymp.lupaa työmaalleen mistä radan pintamateriaali oli sovittu ajettavaksi Raision radalle. Lupa-asiat oli urakoitsijalla hallinnassa jolloin alkoi myös hurja maanajo Raisioon. Maanajon suoritti Infralog, jolla oli parhaimmillaan ajossa 5 kasettiautoa ja neljä 5-akselista autoa joten tavaraa tuli hurjalla vauhdilla radalle. Iltaisin kun Tasokaivuun konekuski oli vapaalla kaivoimme Laten kanssa rata-aluetta niin että kaivurin pakosarja punoitti vielä aamullakin:)Maanajoon kului muutama viikko

Late viimeistelemässä heittoa:)

Mekaanikkojen MX-leiri 2012 järjestettiin Raisiossa 9-10.6.2012 mistä alkoi Raision motocrossradan ”elämä”. Viikko leirin jälkeen oli avajaiset missä oli paikalla Raisio Kaupungin johta Korhonenkin. Lisäksi avajaisissa oli muitakin ratahankkeen puolesta paljon töitä tehneitä ihmisiä!

 

Aikuiset pääsivät radalle vasta junnujen jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

Kesän aikana olemme ajaneet radalla paljon mistä ollaankin saatu hyviä ideoita radan muuttamis suhteen. Rataa ja koko aluetta tullaan kehittämään jatkuvasti mistä hyvänä esimerkkinä eilen lähes valmiiksi saatu aloittelijoiden rata mistä iso kiitos Saaren Jukalle ja tietty Latelle että viitsisivät tehdä radan tuleville harrastajille:)

Tässä lipussa näkyy positiivisuus, hauskuus ,rehellisyys ja avoimuus! Eli se mitä ME tusmulaiset olemme!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tähän juttuun ei pystynyt kaikkien radan rakennuksessa mukana olleiden nimiä laittamaan mutta jokainen joka on jotakin tämän radan eteen tehnyt voi nostaa leukaansa ylöspäin!! (ainakin täksi illaksi)

Radan rakentamiseen meni vain kaksi kuukautta, sinä aikana Tusmulaiset tekivät jokainen omien mahdollisuuksinsa mukaan uskomattoman suuren määrän talkootunteja. Talkoilemaanhan alettiin jo talvella puiden kaatamisella ym. Näin jälkeenpäin kun miettii niitä kertoja ja määriä mitä tehtiin radan valmistumisen eteen niin olisi tarvinnut pitää jonkinlaista kirjanpitoa tehdyistä tunneista sillä se tuntimäärä ei olekkaaan ihan pieni! Lisäksi pitää meidän TSMU:n jäsenten muistaa että uskomalla radan syntymiseen saimme kerättyä rahaa kassaan! Ilman positiivista ajattelua ja uskoa omaan tekemiseemme olisimme edelleenkin ilman rataa!

On ollut hienoa seurata miten paljon meitä tusmulaisia on ja miten talkoista toiseen aina on riittänyt porukkaa. HYVÄ ME!!

-Hatsa-

 

 

 

 

 

Yksi kommentti

  1. Marko

    En itse ole henk. koht. ajanut metriäkään kyseisellä radalla mutta perkeleen hieno se on ja kaikille iso kiitos siitä, aina kun siellä on katsomassa niin siellä ajavat iloiset pojat & tytöt!

    Kiitos Hatsalle joka jaksaa painaa pitkää päivää turun seudun motocrossin puolesta!

Jätä kommentti