Motocrossin MX-liigan junioreiden mestaruudet ratkaistu

Motocrossin MX-liigan junioreiden mestaruudet ratkaistu

Motocrossin MX-liiga ajettiin junioreiden osalta päätökseen lauantaina Raumalla. Nuorimpien kuljettajien MX65-luokassa voitosta voittoon kulkenut Kimi Koskinen otti luokan mestaruuden. MXC/C-luokassa titteli oli matkannut Viktor Juseliukselle ja MXC/B-luokan mestaruus Mauno Niemiselle jo ennen päätöstä.

MX65-luokka oli jaettu Turun Seudun Moottoriurheilijoiden isännöimässä kilpailussa kahtia, mikä tiesi sarjan kärkikaksikon – Kimi Koskinen, Sampo Rainio – sijoittamista eri ryhmiin. Hyvinkään Moottorikerhon Rainio voitti kummatkin erät A-ryhmässä ja Siuntion MK:n Koskinen B-ryhmässä.

MX65-luokan A-ryhmässä Rainion takana kakkospaikan otti Tampereen Motocrossin Jasper Haavisto ennen Turun MK:n Verneri Aaltosta.

– Ensimmäinen erä oli helppo, mutta toinen vaikeampi kastelun ja siis kuran takia. En ensin huomannut, että Aaltonen oli takanani. Kiristin lopussa, joten hän jäi, Rainio kertoi.

Koskisen MX65-luokan B-ryhmän avauserän voitto varmisti hänelle luokan MX-liigamestaruuden.

– Kausi ehti tuntua välillä todella pitkältä ja odottelin mestaruuden varmistumista. Olen todella iloinen, kun se nyt tuli. Rata oli tänään hyvä, mutta toisessa erässä erittäin liukas. Jatkan ensi vuonna samassa luokassa ja panostan liigan lisäksi EM-sarjaan, Koskinen kertoi.

B-ryhmän toinen oli Jalasjärven MK:n Jere Harju ja kolmas Karkkilan MK:n Kaapo Kalatie.

Koskinen voitti kauden kaikki eränsä. Rainio on yhtä vakuuttavasti liigan hopeamitalisti. Myös Harjun liigapronssi tuli tasaisen vahvan kauden päätteeksi.

MXC/C-luokan kummankin erän ykkönen Raumalla oli Kangasalan Moottorikerhon Kasper Kangasniemi. Toiseksi ajoi Vantaan MK:n Otto Jousa ja kolmanneksi Karkkilan MK:n Leevi Hakala-Rahko.

– Ensimmäinen erä oli aika helppo, mutta kaaduin toisen erän alkukierroksilla. Pääsin nopeasti pystyyn enkä menettänyt ykköspaikkaani, mutta hieman meinasi jo paniikki yllättää siinä pyörää ylös nostaessani, Kangasniemi kertasi.

Kangasniemi ei ole kiertänyt koko MX-liigaa, joten hän ei sijoittunut korkealle loppupisteissä. Mestaruuden varmisti jo edeltävässä osakilpailussa Sipoon Moottorikerhon Viktor Juselius, joka ei ajanut Raumalla. Liigan hopealle ylsi Hakala-Rahko ja pronssille Keski-Suomen MK:n Lukas Kuhmonen.

Junioriliigan ylimmän tason, eli MXC/B:n mestari, Kouvolan Motocrossin Mauno Nieminen ei kilpaillut Raumalla. Päivän osakilpailu tarjosi paljon tapahtumia kärkikuljettajien osalta muun muassa kaatumisten takia. Hyvinkään MK:n Wiljam Malin oli lopulta ykkönen. Kakkospaikan otti Polar Cross MK:n Miika Lammi ja kolmostilan Jämsän Seudun MK:n Pyry Juupaluoma.

– Kaaduin molempien erien starteissa, mikä tuntui aika uskomattomalta. Ensimmäisessä erässä nousin kolmanneksi ja toisessa voittoon, joten ohitella sai. Kaikki meni lopulta siis hyvin, Malin iloitsi.

MXC/B-luokan MX-liigan hopeaa otti Kurikan Enducrossin Arttu Sihvonen ja pronssia Juupaluoma.

MX-liigan ulkopuolisena luokkana Raumalla ajettiin MXA-avoin, jonka voitti Rauman Seudun MK:n Joni Roos. Yhteistulosten toinen oli Kurikan Enducrossin Harri Yli-Villamo ja kolmas Roosin seuratoveri Sami Aaltonen.

– Ensimmäinen erä oli yllättävän tiukka, kun Yli-Villamo roikkui perässäni koko ajan. En ole tottunut sellaiseen kotiradallani. Toisessa erässä hän ei enää päässyt haastamaan minua, Roos kuvaili.

Päivään mahtui myös 50-kuutioisten sekä aloittelevien 65-kuutioiskuljettajien näytösajo.

MX-liiga jatkuu viimeisen, eli kahdeksannen osakilpailun merkeissä sunnuntaina samalla Rauman radalla niin sanottujen aikuisten luokkien osalta. Mukana on myös liigan ulkopuolinen MXC-avoin.

MX-liiga toteutetaan yhteistyössä seuraavien tuotemerkkien kanssa: Arai, Kawasaki, KTM, Mitas, Motonet, OFFROADPro, Scott / Duell, Sinisalo, Storm Motor, TSMU Extreme Areena, Yamaha sekä 24MX.

Tulokset:

MX65-luokka, A-ryhmä:
1. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 50 pistettä
2. Jasper Haavisto, TamMC, Kawasaki, 38p.
3. Verneri Aaltonen, TMK, KTM, 37p.

MX65-luokka, B-ryhmä:
1. Kimi Koskinen, SMOK, KTM, 50p.
2. Jere Harju, JaMoKe/UA, KTM, 44p.
3. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 38p.

MX65, loppupisteet:
1. Koskinen, 400p.
2. Rainio, 356p.
3. Harju, 304p.
4. Aaltonen, 256p.
5. Miro Varjonen, TSMU, KTM, 239p.

MXC/C-luokka:
1. Kasper Kangasniemi, KaMoKe, KTM, 50p.
2. Otto Jousa, VMK, KTM, 44p.
3. Leevi Hakala-Rahko, KarkMK, KTM, 34p.

MXC/C, loppupisteet:
1. Viktor Juselius, SiMK, KTM, 294p.
2. Hakala-Rahko, 210p.
3. Kuhmonen, 173p.
4. Onni Jormanainen, PiMoKe, Husqvarna, 172p.
5. Jousa, 162p.

MXC/B-luokka, A-finaali:
1. Wiljam Malin, HyMK, KTM, 50p.
2. Miika Lammi, PCMK, KTM, 43p.
3. Pyry Juupaluoma, JSMK, Kawasaki, 40p.

MXC/B, loppupisteet:
1. Mauno Nieminen, KMC, Yamaha, 271p.
2. Arttu Sihvonen, KurEC, Kawasaki, 237p.
3. Juupaluoma, 236p.
4. Malin, 205p.
5. Lammi, 179p.

MXA-avoin:
1. Joni Roos, RasMK, KTM, 50p.
2. Harri Yli-Villamo, KurEC, Kawasaki, 44p.
3. Sami Aaltonen, RasMK, KTM, 38p.

Kaikki tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/1072853

MX-liigan loppupisteet:
http://www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp

Jätä kommentti