MATTILA #94, MÄKI #350 JA FORSMAN #611

MATTILA #94, MÄKI #350 JA FORSMAN #611

TSMU:n toimitus pyysi kuskeilta jutun Porissa viime viikonloppuna ajetusta veteraanien Suomen Cupista  sekä MX1:osakilpailusta.

Jari Mäki ajoi luokkaa MXV45 ja Forsman ja Mattila luokkaa MXV35. Sunnuntaina Mattila ajoi myös MX1:n SM-luokkaa.

Jarno Mattilan kommentit:

Oke omalta osaltani mxv 35 kisa meni hyvin ajotunteihin nähden.Olin aika ajossa kolmas,jääden Lehtiöstä joka veti pohjat vajaa pari sekkaa ja Jaakolasta alle sekuntti.Ekan erään lähdin mielessä haastaa Jaakola ja Lehtiö,noh puomilta irtosi hyvin mutta 4 vaihteelle mentäessä kulku hiipui  ja tulin aika lailla ehtiön kanssa kurviin perätysten kunnes laitteet liippasi joten jäin siinä kolmoseksi.Ajoin kiukulla ja pääsin Lehtiöstä ja Nurmisen Ranesta ohi vanhan osuuden alussa ja huokaisin helpotuksesta mutta sitten keula haukkasi parin kurvin jälkeen ja tutustuin Porin vanhan rataosuuden maaperään.Noh sitten tuli sellanen adrenaliini ryöppy että ajoin niin paljon ku vehkeet kulki ja miehessä riitti virtaa ohittaen koko ajan hitaampia kuskeja ja saavutin kärkeä kierros kierrokselta ja maalissa 2, jääden reilu 8 sek voittajasta (Lehtiö) erä oli tosissaan aika työn täyteinen.Toiseen erään lähdin jo erä voitto mielessä ja otinkin hyvän lähdön ja olin jo kärkipaikalla ennen ekaa hyppyriä no tästä liekitin ex-mm kilpurin hurjaan laukkaan muutamaksi kierrokseksi ja sain eroa 10 sek Lehtiöön.Noh muutama pikku rytmin sekoominen porin patikoissa tiputti eroa 7 sek mutta maalissa selvä erä voitto  20 sek turvin.

Sunnuntaina sitten vuorossa MX1 sm-kisa. Aamulla olo oli ku olis junan alle jäänyt mutta pikku hiljaa alkoi paikat vetreytyy  ja aika-ajossa 13.Ensimmäiseen erään lähdettäessä aattelin ajaa 10 sakkiin mut se suunnittelu loppui lähtökurvin kolarointiin.Pyörän äännvaimennin repesi  lähestulkoon irti ja villat puhalsi pihalle eli se oli siinä parin takavanteen pinnan katkeemisen.Toiseen erään aattelin että olis virtaa vanttuissa mut eipä ollut ja se erä ajettiin loppuun sijalla 13 eli ei ny niin huonosti. En ollu tyytyväinen ajoon,taisi fysiikka pettää ja pettikin  =)??Noh 11 tuntia jo tänä vuonna pyörän päällä, mieluummin edes 5-6 kertainen määrä  lupaisi parempaa sijoittumista.

Jari Mäen kommentit:

Poriin lähdettiin ajamaan suurin odotuksin,mutta taas tuli karvas pettymys omaan ajoon. 1-erä huono startti ja ajo ei vaan lähtenyt kulkemaan. Sijoitus 19 maalissa.

2-erä taas huono startti,alussa sija 16 mutta 1 kierroksen aikana hyvää rutistusta ja nousu 10 sakkiin, Yyterin pehmeä hiekka ei vaan sopinut mulle ja voimat loppu jo muutaman kierroksen jälkeen ja porukkaa alkoi tulla ohitseni, maalissa sija 15. yhteensä 8 cup-pistettä.

Marko Forsmanin kommentit:

TSMU:n toimiston tytöt eivät valitettavasti saaneet Markolta kommenttia viikonlopusta, päivitetään kommentit kun saadaan huippukuljettaja kiinni! 🙂

Jätä kommentti