PÄIVITETTY! Kerhojoukkueiden SM-Siilinjärvi

PÄIVITETTY! Kerhojoukkueiden SM-Siilinjärvi

TSMU:n ensimmäinen kerhojoukkue osallistuu viikonloppuna Siilinjärven upealla hiekkaradalla ajettavaan kerhojoukkueiden SM-kilpailuun.
Joukkueeseen kuuluvat Patrik Raittala, Olli-Pekka Hörkkö ja Janne Metsämäki. Joukkueenjohtajana toimii Ville-Tapani Hörkkö.
Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 29. Kilpailussa ajetaan lauantaina puolentunnin harjoitukset. Ryhmittäin minkä jälkeen iltapäipäivällä c-kerhojoukkueiden kilpailun jälkeen ajetaan karsintaerät mistä sunnuntain kisaan pääsee 20 nopeinta joukkuetta.
TSMU:n joukkueenjohtajan Viltsun mukaan joukkueella on tavoitteena olla mukana sunnuntain kilpailussa.

Aamun harjoitukset menivät hyvin sillä kaikki kuskit ajoivatkin omien rymiensä kahdenkymmen nopeimman joukkoon. Nyt on pyörät huollettu ja Renja laittoi perinteistä urheilijan ruokaa eli pastaa:-)
Karsintaerät alkavat kolmen jälkeen iltapäivällä.

Päivitys lauantai 18.48
SM-kehojoukkueiden karsintaerät on ajettu. tusmun kuljettajat olivat toivoa täynnä aamun onnistuneiden harjoitusten jälkeen.
Riku ajoi ensimmäisenä. Startti meni aika huonosti ja sijoitus ekankierroksen jälkeen kahdenkympin huonommalla puolella. Erän edetessä Riku nousi pienien epäonnistumistenkin jälkeen sijalle 16.

Toiseen erään meni vuorostaan Metsämäen Janne jonka ajo kulki hyvin kunnes KTM:n jalkatappi antautui kesken erän ja Janne joutui keskeyttämään kisan sijalta 15. Tämän jälkeen jatkopaikan ajaminen jäikin Oltsin vastuulle.

Oltsi ottikin tosi hyvän startin ja ajoi erän maaliin todella vakuuttavasti ja hoiti tusmun joukkueelle paikan sunnuntain kisaeriin. Oltsi oli hienosti oman erän 11.

Ilta kuluu odotellessa Paldaniuksen Janin soittoa että kotarin jalkatapin kiinnike on hitsattu.

Päivitys lauantai kello 20.50

Jannen pyörä haettu Janin taikapajalta eli kilpakalusto on kunnossa huomista varten. Koko Team TSMU istuu tällä hetkellä Jannen Super Sprite asuntovaunussa miettimässä huomista kisa taktiikkaa. Ja ihan vaihteeksi alkoi TAAS sataa vettä(:

Päivitys sunnuntai kello12.28

Yöllisen sateen jälkeen oli rata taas lähes yhtä märkä kuin eilenkin. Aamun harjoitukset ajettiin taas samassa järjestyksessä kuin eilisetkin ajot. Riku ajoi taas 1.ryhmässä. Rikun ajo kulki tänään oaremmin kuin eilen kertaakaan. Sijoitus harjoituksissa oli 10.

Janne ajoi 2. ryhmässä. Janne kuuluisa ”atakki” oli hiukan hukassa amulla eikä ajo kulkenut mutta koko joukkue uskoo Jannen vanhana pelimiehenä kokoavansa itsensä päivän kisaeriin.

 

Oltsi ajoi ryhmässä 3. Oltsilla ajo maistui mikä myös näkyi katsomoon helppona ajmisena. Oltsin sijoitus oli harjoituksissa 8.

 

Nyt on syöty ja erät alkavat ihan kohta joten peukut pystyyn kaikilla!!

Päivitys sunnuntai kello 14-04

SM-joukkuekisan ensimmäinen erä ajettu. Riku meni puomille 15. ja Oltsi 30. Starttissa Riku oli ensimmäisessä kurvissa 4! Oltsi oli lähdössä hiukan 20 huonommalla puolella.

Erän aokana Riku joutui antamaan tilaa nopeammille kuskeille ollen maalissa 15. Oltsin ajo kulki alussa nousujohteisesti ja erän loppukin sujui hyvin ja maalissa Oltsi 19.

Yhteistuloksissa TSMU on tällä hetkellä 5!!!

Seuraava erä alkaa hetken kuluttua ja siinä ajavat Riku ja Janne.

Päivitys sunnuntai 15.30

Toinen erä ajettu. Riku otti taas hyvän startin ja oli lähdön jälkeen ekassa kurvissa 5 tai kuudes. Erän alun Riku ajele säästellen voimiaan loppuerään. Ajatus toimi hyvin sillä Riku kaatui kerran ja tippui noin sijalle 30- Sieltä puristaen ruutulipulle sijalla 19. Rikun ajot tämän SM:n osalta olivat siinä. Jannen startti meni myös kohtuulisen hyvin ja Janne oli startissa kahdenkympin paikkeilla. Jannen juttujen mukaan rata oli todella raskas ja haastava mutta  sisulla Janne väänsi itsensä maaliin sijalla 32. Tämän ajetun erään jälkeen joukkueemme on bruttopisteissä 8 sijalla. Lopullisiin tuloksiin lasketaan kuudesta erästä viisi parasta.

Seuraava erä ajetaan kello 16.10 ja siinä ajavat Oltsi ja Janne. Nyt joukkueen ainut tavoite on pitää paikka kymmenen parhaan joukossa! Katsotaan miten käy?

Päivitys sunnuntai kello 19.24

Kolmas ja viimeinen erä ajettu. Startin jälkeen olivat Janne ja Oltsi lähes peräkkäin sijoilla 20-25. Muutaman ajetun kierroksen jälkeen Oltsi kaatui ja jäi suurinpiirtein sijalle 35 josta alkoi hurja nousu. Erän vanhetessa Oltsin ajo parani kierros kierrokselta ja näytti jopa hiukan siltä että erä olisi saanut jatkua vielä muutaman kierroksen koska vauhti pysyi hyvänä ja edessä olevat kuljettajat lähestyivät kovaa vauhtia. Maalissa Oltsi oli 23 mikä oli todella hieno suoritus ja olihan myös kuljettaja itse tyytyväinen suoritukseensa sillä pyörästä hajosi takaiskari ekan erän aikana ja kaasu hirtti koko erän ajan joten liekö Oltsin vauhdin salaisuus ollutkin viottuneessa kaasuvaijerissa??

Jannen ajo viimeisessä erässä olikin aivan erilaista kuin ekassa erässä.  Erien välissä joukkueenjohtajamme teki Jannen pyörään aika isoja muutoksia iskareihin mikä Jannen omien sanojen mukaan vaikuttivat niin paljon että pyörä tuntui jopa oikealta motocross pyörältä. Janne ei ollut tyytyväinen ensimmäisen erän ajoon mutta toisen erään hän oli itse tyytyväinen eikä suotta ollutkaan koska maalissa Janne oli tiukasti ennen Oltsia eli sijalla 22.

Tämän tarinan tärkein opetus kuitenkin on että JOUKKUE tarvitsee hyvän ja motivoivan joukkueenjohtajan sekä periksi antamattomat kuljettajat ja ne kaikki vaadittavat asiat löytyivät viikonloppuna TSMU:n kerhojoukkueesta. Loppusijoitus Joukkueella oli 9!!!! 

Kiitos Riku, Oltsi, Janne Ja Viltsu olitte loistavia!!!!

-Hatsa-

2 kommenttia

  1. Marko

    Täytyy varmaan sunnuntaina käydä rakentamassa tusmulaan palkintokaappi ? kai 3metriä korkea kaappi riittäisi…

  2. Mikko

    Hienosti vedetty kerhojoukkueelta! Onnittelut pojille!

Jätä kommentti