Jiri Leino: SM Aamuposti enduro

Jiri Leino: SM Aamuposti enduro

ENDURON SM-SARJA PÄÄTÖKSEEN

Riihimäen Kahvakopla sai kunnian järjestää kauden 2014 viimeisen SM-enduro osakilpailun. Päätösosakilpailu ajettiin 16-17.8 kaksipäiväisenä, jossa kummastakin päivästä sai erilliset SM-pisteet.

Jirin osalta mitalihaaveet olivat enää teoreettiset, sillä Päijänteen Ympäriajon keskeytyksestä tulleet nolla pistettä olivat liian suuri rasite lyhyessä SM-sarjassa.

Kilpailu alkoi lauantaiaamuna Pappilanpellon koululta, josta ensimmäinen kilpailija starttasi reitille 9.01.

Jirin ensimmäinen kierros tuli tasaisen varmasti ja sijoituksena oli tässä vaiheessa hyvä neljäs sija, eron ollessa vajaat kymmenen sekuntia kolmanteen sijaan. Toisen kierroksen alkajaisiksi sadekuurot muuttivat reitin liukkaaksi ja etenkin ykkös- ja kolmospätkän saviset pellot oli nyt ajettava tarkasti. Kellojen pysähdyttyä ja tuloksia laskiessa jäi Jirin tulokseksi viides sija, mikä ei kuljettajaa liiemmin hymyilyttänyt.

Sunnuntai noudatti samaa kaavaa kuin lauantaikin eli ajettiin kolme maastokoetta kolmeen kertaan. Toisen päivän Jiri ajoi tasaisemmin ja varmemmin ollen lopputuloksissa neljäs.

Suomen mestariksi ajoi Marko Tarkkala, Toni Eriksson oli toinen ja Henri Himmanen kolmas. SM-pisteet riittivät Jirin osalta viidenteen sijaan.

Kilpailussa ajettiin myös kerhojoukkueiden SM-kilpailu, jossa TSMU:n joukkue sijoittui yhdenneksitoista. Joukkueessa ajoivat Jirin lisäksi; Mikko Stenvall ja Riku Luukkonen.

Jiri kiittää yhteistyökumppaneitaan korvaamattomasta avusta! Kiitokset: Molitor Oy, RTV Turku, ATV Turku, Aurora Group Finland Oy sekä TSMU.

KAUSI JATKUU

Vaikka Enduron SM-sarja saatiinkin päätökseen ei kilpailukausi ole Jirin osalta vielä ohi. 31.8 ajetaan Nummelan Nostotalkoot -kilpailu ja sen jälkeen kilpaillaan Cross Countryn SM-sarjan päättävät osakilpailut 6.9 Jämsässä ja 18.10 Säkylässä.

jiri1

jiri2

Jätä kommentti