Finnkino : Closer to the Edge 2.9. klo 18.00

Finnkino : Closer to the Edge 2.9. klo 18.00

Turun Finnkinossa on VAIN tänään erittäin erikoinen 3D elokuvanäytös johon kannattaa mennä.

TT3D: Closer to the Edge on dokumentti Man-saarella vuosittain ajettavasta maailmankuulusta moottoripyöräkilpailusta nimeltään ytimekkäästi TT (Tourist Trophy) ja sen kuolemaa uhmaavista kilpailijoista. Kilpailijat ajavat katuradalla parhaimmillaan yli 300 km/t, vain muutaman sentin päässä toisistaan ja rataa reunustavista kiviaidoista. Tämän vuoksi TT tarjoaa ainutlaatuista draamaa, jännitystä ja usein myös tragediaa, aineksia joista syntyy jännittävä mutta myös koskettava kokemus.

Ennen kaikkea on TT 3D kuitenkin tarina siitä mitä merkitsee olla todella elossa.

Kilpailijat tietävät, että jokainen kilpailu saattaa olla hänen viimeisensä, ja kuitenkin he vaarantavat kaiken pyrkiessään voittamaan tämän legendaarisen kilpailun.

Elokuvan kuljettajat ovat nykyajan gladiaattoreita, jotka elävät kilpaillakseen ja hengittävät bensaa ja pakokaasuja. Elokuva keskittyy erityisesti kahteen täysin erilaiseen tyyppiin, Guy Martiniin ja Ian Hutchinsoniin.

Martin on rakastettava kapinallinen, jolla on omaperäinen näkemys elämästä ja joka ei aina noudata kaikkia sääntöjä. Hän on puoliammattilainen kansansuosikki, jonka temput radan ulkopuolella saavat aika ajoin hänen sponsorinsa epätoivoon ja ratavirkailijat raivon partaalle.

Hutchinson on puolestaan täysiverinen ammattilainen, ajamiselle omistautunut, keskittynyt ja työskentelee kovasti pysyäkseen huipulla.

Tapaamme myös John McGuinnessin – viisitoistakertaisen TT-voittajan – kun hän valmistautuu kisaan voittaakseen lisää, hyvin tietäen että jokainen TT saattaa olla hänen viimeisensä. Saamme tavata myös Bridget Dobbsin, TT-tähti Paul ”Dobsy” Dobbsin lesken, joka tyynesti hyväksyy, että hänen aviomiehensä kuoli tehdessään sitä, mitä hän lopulta ehkä eniten elämässä rakasti.

Jared Leto on täydellinen valinta elokuvan kertojaksi. Nähtyään raakaversion elokuvasta hän sanoi: ”Olen ylpeä saadessani olla osa tätä elokuvaa, joka juhlistaa tämän legendaarisen tapahtuman henkeä sekä miehiä ja naisia, jotka työntävät mahdollisen rajoja pidemmälle kuin useimmat meistä osaavat kuvitella.”

TT 3D on elokuva vapaudesta – vapaudesta tehdä jotain mikä meistä muista voi näyttää järjettömältä. Se on myös elokuva kilpailemisen palosta kysyessään mikä saa nämä nykypäivän gladiaattorit vaarantamaan kaiken voittaakseen. Elokuva on kuvattu Man-saarella upean kolmiulotteisesti, käyttäen jonkin verran arkistomateriaalia.

Elokuva on tekstitetty suomeksi.

Linkki elokuvaan : Finnkino.fi / TT 3D: Closer to the Edge

TT3D_Quad

Yksi kommentti

  1. Marko

    Oli kyllä hyvä leffa. Ja näytti TSMU porukkaakin olevan ihan hyvin paikalla 🙂

Jätä kommentti