Areena arvio

Areena arvio

Rata-arviointi: TSMU extreme areena
Kuljettaja: Hidas Möhkö 39 vee
Seura: TSMU
Laji/luokka: CC Harrastelija
Lajikokemus: 6 vuotta harrastelajeina, crossi, supermoto, cross-country
Ajokerrat: 1 kerta 14.4.2013
Pyörä: KXF 450
Ajoaika luolassa: noin tunnin
Rataprofiili: Luolan tila on käytetty tehokkaasti hyödyksi rataa rakennettaessa. Rata on monipuolinen ja tarjoaa puitteet monen tasoisten kuljettajien taitojen kehittämiseen. Harrastelijatason kuljettajana eniten nautin radalla kaarreajosta (harjoitusta tulee paljon!) sekä kahdesta sisemmästä pattisuorasta. Vaikka ko. pattisuorilla oli jonkin verran risteäviä spooreja, koin ne positiiviseksi haasteeksi ajoharjoittelua varten. Ehkä enemmän rataan tutustuttuani ja ajotunteja alle saatuani joitain tabletoppeja ja kaksareita voi lähteä yrittämään. Omaan ajokokemukseeni ja osaamiseeni rata tarjoaa pitkäksi ajaksi haastetta. Keskellä oleva pöytä oli harrastajalle sopivan kokoinen ja kokeneemmat kuskit pääsevät nauttimaan pöydästä loikkaamalla jo edeltävältä patilta, joka harrastajalle toimi stopparipattina.

Ratamateriaali ja radan pohja tuntui todella pitävältä ja kalustokin pysyi puhtaana. Vaikea kuvitella miten ratamateriaali voisi vielä olla parempi.

Ajonopeus harrastelijatasolla ei nouse kovinkaan suureksi, joten ajoradan kapeudesta huolimatta tunsin ajamisen turvalliseksi. Radalla on lisäksi varsin hyvä näkyvyys, joten riski toisten päälle ajamiseen on melko pieni.

Valaistus oli mielestäni riittävä, joskin on tunnustettava että ikänäkö joissain paikoissa vaikeutti spoorien havaitsemista.

Yhteenveto: Rata on mielestäni tosi hyvä ajoharjoitteluun kaltaiselleni harrastajalle. Kerrassaan erinomaisen positiivinen yllätys oli kuinka lyhyessä ajassa on saatu rakennettua mielenkiintoinen ja haasteita tarjoava rata ja vielä hyvästä pohjamateriaalista. Muista puitteista: kulkeminen ja tavaroiden purku onnistui hyvin ja radan säännöt olivat selkeästi esillä.

Turun seudulla offroad -harrastajilla on tämän luolan ja raision ulkoradan myötä erittäin hyvät mahdollisuudet lajin harrastamiseen ja lajissa kehittymiseen. Lisäksi on järjestetty hyvätasoista ohjattua ajoharjoittelua ja -opetusta. Nämä ovat tärkeitä asioita jotta saadaan lajille sille kaivattua näkyvyyttä, arvostusta, menestystä ja houkuteltua lajin pariin lahjakkaita uusia kuljettajia.

Muuta: TSMU:n kerhotilojen läheiseltä Neste-huoltamolta (kodinanttilan vieressä) löytyy pienkonebensaa suoraan pumpusta – hintaan 1,99 litra. Tämä on selkeästi halvempaa, kuin mitä purkeissa ostettuna.

T: ”Hidas Möhkö”

ps. isot kiitokset Oltsille ajo-opetuksesta!!!

Jätä kommentti