Vuoden Motocross-tuote Awards!

(huom. sisältää tuotesijoittelua)

On koittanut se loistokas hetki kun täysin arvovallaton raati on valinnut “vuoden motocross-tuotteen”! Raatiin on valikoitunut juurikin niiden henkilöiden kärki jotka eivät vaikuta motocrossiin lajina mitenkään, eikä juurikaan mihinkään muuhunkaan. Raatiin valikoituivat täysin mielivaltaisessa, mutta epämääräisessä valinnassa EnsioPentin lisäksi tänä vuonna Tälli ja Rälli (nimet on jälleen muutettu syyllisten suojelemiseksi). Pidemmittä puheitta ehdolla ovat:

1)     Kawasakin uusin nelipuolikas, uuden ilmakeulansa ansiosta kovastikin kehuttu, uraauurtava peli ja tosi tosi tosi vihreä, paitsi takalokari joka on valkoinen.

2)     Beta 450RR, enduropolkujen pompannappi koska tulee Italiasta.

3)     Reklusen kytkin-upgrade, jos nuorena jäi vitsa vääntämättä ja ajaminen on aloitettu myöhemmällä iällä, tällä ajaminen helpottuu.

4)     Rällin Weber-grilli, joka on niin iso ja kiiltävä että epäillään sen syöneen jonkun toisen grillin.

Kaikki nämä hienot tuotteet on saatavissa lähimmästä hyvin varustetusta moottoripyöräliikkeestä, paitsi grilli jonka Rälli osti suoraan maahantuojalta kun siellä on joku tuttu jonka hän oli tavannut trendikkäästi cocktailkutsuilla, jonka jälkeen ostoprosessi kaikessa laajuudessa oli täysin pois lapasesta ja suolasirotinta myöten kaikessa lukee nyt notta ”WEBER”. Mutta normaalin ihmisen on kuitenkin mahdollista ostaa tämä kromattu metalli-inferno lähimmästä rautakaupasta.

Aloitetaan niistä, jotka pääsivät lähelle mutta eivät tätä haluttua ”vuoden motocross-tuote” -titteliä saaneet.

Uusi Kawasaki 450 ei tullut valituksi, koska tällaiset on myös mm. Bubba F:llä ja Rollolla, jotka pitävät näillä epäurheilijamaisen kovaa kyytiä. Tästä seurauksena se, että keskivartalonkehittäjien ajovalmennusryhmän jäsenet joutuvat ajamisensa kanssa huonoon valoon kun samanlaisilla laitteilla ei aina kaaduta sisämutkaan päin tai hoiperrella spoorissa ihan mihin sattuu. Bubba F:n ja Rollon tekeminen siis poistaa pöydältä ”syytän kalustoa” -kortin. Huikea tuote kuitenkin. Parempi onni ensikerralla.

Beta 450 RR, vuoden enduroksi ameriikan julkaisuissakin valittu rämeihme on sangen piristävä poikkeus Yoko-kansan tasaisen oranssiin massaan. Mutta niin on myös Husqvarna, joten ei niin ainutkertainen. Sitä paitsi minun Betasta on palanut polttimo ja töötti ei toimi. Ei siis palkintoa Italiaan.

Rällin Weber grilli. Pala amerikkaa kaikessa mahtavuudessaan. Täysillä toimiessaan edistää kasvihuoneilmiötä ja globaalia lämpenemistä. Eli se oli Rällin vika että joulun jälkeen radat suli ja spoorit katosi, koska Rälli halusi ribsejä nopeasti niin hän laittoi kaikki polttimet päälle samanaikaisesti ja lopputuloksena tuli syksy talven keskelle. Sitä paitsi todennäköistä on, että tämä on oikeasti syönyt jonkun toisen kaasugrillin, joten jollain toisella jää nyt rasvatapit grillaamatta ja wingssit kauppaan. Negatiivinen vaikutus siis päivittäistavarakauppaan.

Vuoden motocross-tuote on siis Rekluse-kytkinsarja/upgrade/kitti/hässäkkä! Kyllä vaan, tämä automaattikytkin on kaiken kaikkiaan täysin mullistava. Valittavana useampia malleja joissa toisissa malleissa kaikki palikat ympätään koneen sisään jolloin tämä tuote on stealth-moodissa, eikä vastustajille anneta ollenkaan vihiä siitä miksi konttoripallo posottaakin crossimopollaan spooria niin, että kädet venyy. Toisissa malleissa on enemmän show-offia, kun kytkinkoppa korvataan uudella missä upea hämislogo ja tuotetunnus!

Palikat voi asentaa itse tai sitten pyytää asiantuntevan jälleenmyyjän asiantuntevia mekaanikkoja suorittamaan tämä toimenpide. Koska itselläni (ja Tällillä ja Rällillä) on se tilanne, että erilaiset asennustoimenpiteet aiheuttavat näppyjä, valitsimme jälkimmäisen.  Sitä paitsi sarjan mukana tulee säkillinen mystisiä jousia, joten Homer Simpsonin sanoin ”Avoid failing, don’t try!”

Hienoahan tuotteessa on, että sen tuomat edut ja ajamisen helpottuminen koskee aivan kaikentasoisia kuskeja! Kytkinkahvaa ei kovinkaan montaa kertaa turhaan hapua ja ajamiseen tottuu nopeasti. Yleispätevä vaihde silmään ja rataa kiertämään, vaihtaa voi mutta eipä ole pakko. Edelleen mikäli haluaa reuhoa niin voipi vaihtaa pienemmälle niin saa mekkalaa enemmän aikaan ja lähdöt on entistä räväkämpiä. Kuten tiedämme nelipuokissa on voimaa kuin pienessä atomipommissa joten ei niin hidasta mutkaa ettei kolmosella pörräisi läpi. Ei pykimistä, ei tökkimistä, eikä eritoten enää sitä mielenvikaista kytkinkahvan tempomista. Spoorissa ajaminen muuttuu suorastaan aika ajoin kruisailuksi kun voi keskittyä maisemiin ja siihen kaikkeen vaikeaan jota luontoäiti eteen paiskaa päätarkoituksenaan suistaa pärisevä myyntitykki uraltaan ja päälleen hankeen turhankin tuttuihin konttaushommiin. Endurostakin on siis vihdoin tulemassa salonkikelpoista herrasmiesten touhua!

Mikäli siis ne about 10 000 tuntia ajoharjoittelua mitkä vaaditaan crossipyörän menestyksekkääseen kuljettamiseen on viime vuosina/vuosikymmeninä jääneet hoitamatta, niin hankkikaa tällainen kilkutin ja avot elämä helpottuu! Henkilökohtaisesti laitan kytkinkahvan tilalle mukitelineen.

 

EnsioPentti

 

-Long live Motocross-

 

Jätä kommentti