Motocrossin MX-liigan avauksessa vahvoja juniorivoittajia

Motocrossin MX-liigan avauksessa vahvoja juniorivoittajia

Motocrossin kansallinen MX-liigan kausi 2015 käynnistettiin yli 150 juniorikuljettajan voimin lauantaina Vantaalla. Pienimpien kuljettajien ykkösestä ei ollut epäselvyyttä, kun Sampo Rainio juhli MX65-luokan voittoa. Muissa luokissa voittajiksi ajoivat Verneri Aaltonen, Kasper Kangasniemi ja EM-sarjan kiertäjä Emil Weckman.

Sampo Rainio lähti 65-kuutioisten pyörien 24MX MX-liigakauteen hallitsevana hopeapoikana. Jo etukäteen odotettiin Hyvinkään Moottorikerhon kuljettajan menestystä. Rainio voittikin kummatkin MX65-luokan erät suvereenisti.

– Nyt kun Kimi Koskinen on vaihtanut isompaan luokkaan, on kisaaminen minulle paljon helpompaa. Toinen starttini oli ensimmäistä huonompi, mutta nousin silti kärkeen jo toisessa mutkassa. Sain sitten ajettua omaa ajoani karkuun muilta. Lähden voittamaan seuraavaakin kisaa ja yritän saada isomman eron muihin, Rainio kertoi.

MX65-luokan toiseksi ajoi Kaapo Kalatie (Karkkilan MK) ja kolmanneksi Elias Hämäläinen (Hyvinkään MK).

Seuraavan pyöräkokoluokan alimman portaan, eli MXC/C:n kummankin erän ja yhteistulosten ykkönen oli Turun Moottorikerhon Verneri Aaltonen, joka ajoi ensimmäisen kilpailunsa tässä kokoluokassa. Toinen oli Tobias Koukku (Hyvinkään MK) ja kolmas Mikael Palohuhta (Kaarinan MX).

– Tavoitteeni ei ollut näin korkealla, koska luokka on minulle uusi. Meni kyllä todella hyvin, joten seuraavaan kisaan voin varmaan lähteä vähän kovemmilla tavoitteilla, Aaltonen sanaili.

MXC/B:n voittokamppailu oli sai ylimääräistä jännitystä, kun avauserän ykköseksi ajanut Kasper Kangasniemi kaatui toisessa startissa. Kangasalan Moottorikerhon kuljettaja nousi kuitenkin ruutulipulle kolmanneksi, mikä tiesi osakilpailuvoittoa luokan tulokkaalle. Toiseksi sijoittui isäntäseura Vantaan Moottorikerhon Otto Jousa ja kolmanneksi Aapo Lukkarinen (Suonenjoen MK).

MX-liigan ulkopuolisena luokkana MXC/A kilpaili samoissa erissä MXC/B:n kanssa. Viime viikonloppuna EMX150-luokan EM-avauksessa toiseksi ajanut Emil Weckman oli pitelemätön Vantaalla. Sipoon Moottorikerhon juniori voitti kummatkin erät.

MXC/A:n kakkospaikan otti Joonas Näppi (Kouvolan MC) ja kolmossijan Kevin Ragnell (Jalasjärven MoKe/UA).

MX-liigaviikonloppu jatkuu Vantaan Lavangossa sunnuntaina, ku isojen pyörien kuljettajat avaavat kautensa. Vuorossa on MX125- ja MXB- sekä naisten luokan kaksi kilpaerää. Ensimmäiset erät käynnistyvät kello 11:35.

MX-liigan pääyhteistyökumppani on 24MX-nettikauppa ja sarjan virallinen nimi 24MX MX-liiga. Muita yhteistyökumppaneita ovat Arai, Bike & Boat World, Crossiblogi.fi, KTM, Kärcher, Liquid Image, Miska Aaltonen Mx School, OFFROADPro, Pilvilinnan Talonmies, RacePros, RJF Motorsport, Sinisalo, TMK-Tietokeskus Center ja TSMU Extreme Areena.

Tulokset:

MX65:
1. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 50 pistettä
2. Kaapo Kalatie, KarkMK, KTM, 44p.
3. Elias Hämäläinen, HyMK, KTM, 38p.

MX65, B-finaali:
1. Matias Miettinen, AMK, KTM, 47p.
2. Roni Vesterbacka, TamMC, KTM, 43p.
3. Jasper Laine, PeiMK, Suzuki, 38p.

MXC/C:
1. Verneri Aaltonen, TMK, KTM, 50p.
2. Tobias Koukku, HyMK, KTM, 44p.
3. Mikael Palohuhta, KMX, Kawasaki, 40p.

MXC/C, B-finaali:
1. Sami Savolainen, KMX, Kawasaki, 50p.
2. Juuso Hautala, VMK, Kawasaki, 42p.
3. Jerry Laine, PeiMK, Yamaha, 36p.

MXC/B:
1. Kasper Kangasniemi, KaMoKe, KTM, 45p.
2. Otto Jousa, VMK, KTM, 35p.
3. Aapo Lukkarinen, SjMK, KTM, 35p.

MXC/A:
1. Emil Weckman, SiMK, Honda, 50p.
2. Joonas Näppi, KMC, Husqvarna, 44p.
3. Kevin Ragnell, JaMoKe/UA, 40p.

Kaikki tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/1127679

Teksti ja kuvat Marko Vihriä

Jätä kommentti