Mikko Stenvall: MM enduro Heinola

Mikko Stenvall: MM enduro Heinola

Heinolassa käytiin ajamassa MM-enduroa viime viikonloppuna. Matkaan lähdettiin jo torstai aamuna, jotta oli aikaa kiertää pätkiä. Lämpöä riitti ja pätkät käveltiin Rikun kanssa hikeä valuttaen ja nahkaa kärventäen. Pätkät näyttivät hyviltä, crossitesti hiekkamontussa jossa reitti kulki ylös alas montun reunoja pitkin. Extremetesti oli lyhyt, mutta siinä oli pari vaativaa kivikko- ja kallionousua. Kallionousuun oli tehty kiertoreitti eli ns. chiken way, joka oli vähän hitaampi. Kallio hieman arvelutti, ja varsinkin jos vettä sataisi, se olisi todella liukas. Endurotesti taas oli pidempi. Perinteistä suomienduroa, eli kiveä ja juurta löytyi.

Perjantaina illalla oli supertesti. Supertesti oli tehty Heinolan crossiradalle, jossa oli muutamia tukkiesteitä ja pari patikkosuoraa. Viimeistään crossiradalle( jossa supertesti oli ) laskeuduttessa alkoi jännitys hiipiä pikkuhiljaa puseroon. Radan reunat olivat täynnä katsojia ja viivalta lähdettin ensimmäistä kertaa MM-arvon omaavaan kilpailuun.
Pätkä oli lyhyt, n. 2 minuutin puristus. Ajo ei oikein ollut rentoa, johtuen varmaankin jännityksestä ja uudesta pyörästä, johon ehti tulla  ennen kilpailua vain  vajaat kaksi ajotuntia.
Pätkästä kuitenkin selvittiin pystyssä ja nyt suurin jännitys oli jo ohi.
Lauantaipäivä starttasi aamulla crossitestillä, jonka jälkeen ajettiin lyhyt extremetesti. Extremetestin jälkeen ajettiin melko pitkä siirtymä ja vielä kierroksen loppuun endurotesti.
Päivän aikana ajettiin 4 kierrosta ja reitti kului jo ensimmäisten kierrosten jälkeen yllättävän paljon.  Todella kuuma ja pitkä päivä lyhyillä huoltotauoilla oli melko raskas
mutta loppuun asti selvittiin ilman suurempaa väsymystä. Lähes koko lauantaipäivä sujui ongelmitta ja omalla varmalla ajolla. Viimeisellä kierroksella extremetestin kalliolla oli vähän
ohjelmaa mutta pyörä pääsi kerralla ylös asti, ja kuskikin pikku kiipeämisellä perässä. Samalla kierroksella siirtymän aikana  satoi vettä hetken melko rankasti ja enduro testi olikin todella liukas, jonka seurauksesta sielläkin tuli pari pientä lipsahdusta. Muuten päivä sujui hienosti ja omaan tavoitteeseen päästiin eli ehjänä säilyttiin, eikä aikasakkoja tullut.
Lauantai päivän tuloksissa  EJ-Luokan 24.
Sunnuntai päivä ei mennytkään ihan yhtä hyvin kuin lauantai. Ensimmäisellä kierroksella crossitestin puolessa välissä ketjut katkesivat ja kilpailu jäi siihen.
Olisi ollut mielenkiintosta ajaa koko päivä ja nähdä kuinka paljon reitti kului ja kuinka pitkälle kunto olisi kestänyt.
Jokatapauksessa MM-viikonloppu oli hieno kokemus, josta saa kiittää Tsmu:n väkeä tuesta  kilpailun kuluihin, ja varsinkin Iikka Bussia ja Riku Luukkosta, jotka toimivat

koko viikonlopun apuna varikolla ja reitin varrella huoltomiehen ja reppupyörän ominaisuuksissa.

Mikko #56

Jätä kommentti