Mieletöntä ja mahtavaa!

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Tuossa taannoin hehkutin kuluneen Formula-kauden mahtavuutta, osoitusta ihmiskunnan kehityksen huipennuksena ja evoluution kärkenä. Se oli silloin se ja nyt on nyt, ja nyt on 2013! Ja ennen kuin ruuvaatte tukkaanne saparoille hämmästyksestä mitä hehkutan, niin tietenkin Ameriikan Supercross-kauden alkua, joka on jo aivan ovella tai oikeamminkin se on jo kiivaasti tulossa karmit kaulassa höökien täyttä häkää olohuoneisiimme ja  kompuutteriemme näytöille. Ei tullut Mayojen maailmanloppu (tai jos tuli niin se meni minulta ihan kokonaan ohi), mutta nyt tulee ANAHAIM 1 ja siittä alkaa sellainen ralli, että oksat pois omenapiirakasta!
Nyt se alkaa ja toukokuun neljänteen asti tätä riemua kestää. Kaiken kaikkiaan 17 kisaa moottoripyöräilyn kuninkuusluokkaa talven ankeuteen pelastamaan sielumme ja mielemme. Kun pällistelee isojen pyssyjen luokkaa, ei perus kurapyöräilijämoottoripää voi muuta kuin hyppiä hysteerisesti tasajalkaa ja hihkua lähes maanisella tavalla vaappuen mielenterveyden veteen piirretyn rajan kummallakin puolella: Villapoto, Reed, Dungey, Canard, Stewart, Windham, Millsaps, Short ja tietty aina mielenkiintoinen koheltaja ensimmäistä kertaa isolla pyssyllä Bam Bam! Ja kaikki näistä iloisista pikku veijareista parhaillaan samassa main eventissä portin takana rinta rinnan. Wooo hoo tööt tööt tööt!
Tai ainakin siihen asti ovat kun jollain ote lipsuu ja luut rutisee aloittaen kauden päättävän kesäloman. Se kuinka pitkälle mahdollisimman monta edellä mainituista ukkeleista pysyy pääsääntöisesti yhdessä osassa määrää sen, miten huikea kausi meillä onkaan käsillä. Ainakin asetelmat kaikkien aikojen kauteen ovat olemassa!
Heiluttakaa viirejä ja heittäkää hattunne ilmaan, sillä pikkuluokan kattaus on myös sen arvoinen: Bagget, Tomac, Rattray, Sipes, Davalos, Seely ja tietty Roczen. Mukana tietty nuorempi Stewart, jossa on vahvasti ”tulos tai tuho” -ote (viime kaudella tuo tuho-osuus oli valta-asemassa).
Iso yes! Pottaa päähän ja naamaa irveen, se on totista leikkiä nyt!

Samaan aikaan täällä päin peräpohjolaa ihmetellään mihin hittoon se meidän loistavasti alkanut talviajokausi oikein suli, kun viikon mittainen monsuuni hävitti spoorit ja muutti jääradat mutavelliksi. Siitä on ilo kaukana. Reiluja ei säiden jumalien käytös ole, ei. Pistää nimittäin nisäkkään kävelemään hermostuksissaan ympyrää tällainen valetalvi ja ajamisen sietämätön mahdottomuus.  Tietty tästä rankaistaan seuraavaksi siperian pakkasilla, no pahvia syylärin eteen ja punkeroa pakkasessa pooriin! Tietenkin yltiöpositiivisen pilkahduksen tuo tämä sisähallihanke! Muutaman kuukauden aikana yön pimeydessä on TSMU:n hallitus käynyt terävällä kepillä nykertämässä Raisioon jumalattoman ison kolon kallioon johon ängetään nyt crossirata! Sisäradalla ei monsuuni haittaa. Siittäs sait suomen talvi ja kesä ja koko vuoden kestävä syksy. Jos jatketaan tällaista menoa on TSMU:lla kevääseen mennessä oma vesipuisto, delfinaario ja vuoristorata. HRT olisi ilmeisesti kaupan ja mikäs sen komiampaa kuin TSMU:lla oma talli Formula-ykkösissä. Mika Salon haastateltavana paddocilla siinä sitten annettasiin lausuntoja oikein porukalla ja itse kisassa kyynerpäät korkealla Ferrareista niin että Alonsolla kulmakarvat pöllyää! Tämän lisäksi Hatsa väläytteli jo oman valtion perustamista!

EnsioPentti

-Long live Supercross –

Yksi kommentti

  1. Marko

    TSMU Eläintarha? Semmonen olisi hieno. Koululaiset voisivat tulla sinne kiertokäynneille jossa alan ammattilaiset kertoisivat eläimistä. ”Ja tässä oikealla puolella näette suomen natiiveihin eläinlajeihin kuuluvan nisäkkään, Enska Penatus. Yleensä se on rauhallisesti nukkumassa kun on hyvä sää mutta heti kun alkaa tulemaan räntää/lunta niin Enska Penatus nousee takajaloilleen ja suuntaa kohti sielunkumppaniaan. Hyppää sen päälle ja ajaa ulos lumeen ja tuiskeeseen hymy korvissa. Laji on uhanalainen.”

    Mistä me keksitään sponssi näille meidän hienoille ideoille? Kenellä oli sen Räikkösen numero, vois laittaa vähän tekstaria menemään. 🙂

Jätä kommentti