Jälkifiiliksiä Kärmekustaalta

Jälkifiiliksiä Kärmekustaalta

Viime sunnuntaina ajettiin perinteinen Kärmekustaan Kiemurat, joka tänä vuonna oli omistettu Mika Aholan muistolle. Kilpailuun otti osaa myös TSMU:n joukkue, jonka jäsenet olivat Miska Vuori, Juha ”Julle” Saarni sekä Antti Nirhamo. Kilpailupäivän aamun valjetessa joukkueemme saapui Hämeenlinnaan hyytävän pakkasen saattelemana. Menomatkaa hidasti matkalla eteen sattunut lumimyräkkä, joka kuitenkin starttiin mennessä oli onneksi laantunut ja aurinkokin pilkahteli pilvestään.

Kierroksen pituus oli noin 25 kilometriä, jonka kakkosluokka kiersi kahdesti. Lenkki oli perinteistä suomienduroa soineen sekä kivikkoineen, ja mahtui matkalle myös kuuluisa The MÄKI. Ajoaikaa oli annettu 3,5 tuntia, jossa ajassa piti saada kaksi kierrosta suoritettua. TSMU:n joukkueen aika ylitti kuitenkin ”niukasti” sallitun ajan, jonka vuoksi joukkue sai hylyn. Se ei kuitenkaan tunnelmaa lannistanut, sillä kilpailu oli loistavaa treeniä mahdollista seuraavaa kertaa varten, ja hauskaakin oli pojilla ollut. Alla joukkuelaisten fiiliksiä.

NIRHAMO
Olin liekeissä Gotlannin jälkeen ja totta kai ilmoittauduin mukaan partioon Miskan pyynnöstä. Olin jo aikoinaan kuullut, että se on todella haastava endurokilpailu, ja sitä se todellakin oli!25 km lenkki minkä kiersimme kahdesti, oli perinteistä suomienduroa ja vielä talvisessa liukkaassa hämäläismetsässä. Upotuksia oli maltillisesti ja selviydyimme niistä kokemuksiimme nähden hyvin. Kaivoin kerran oikein kunnolla, mutta muut kosteiden paikkojen ylitykset sujuivat hyvin, yhteistyötä tehden. The MÄKI oli myös erittäin haastava ja upea kokemus! Siinä tuli harjoiteltua ylämäki ajoa yhdessä.

Kivikoissa / juurakoissa oli liukasta ja se söi miehen kuntoa oikein huolella. Itsellä kunto loppui ”melkein” kokonaan jo ekan kierroksen jälkeen, mutta yhdessä hitaasti kiiruhtaen päästiin maaliin asti. Aikaa saimme kulumaan haastavalle reitillä yllättävänkin paljon, mutta päivä ei ollut meille helppo.
Takaisin tullessa suunniteltiin jo vuoden 2013 tapahtumaa. Peruskuntoa pitää ruveta reenamaan huolella ja ajamaan pitäisi päästä vähintään 2 kertaa viikossa! Partiollamme oli hyvää tekemisen meinkiä ja yhdessä selvittiin vaikeistakin paikoista. Kokonaisuudessaan meille jäi ”kilpailusta” hyvä maku suuhun! Ensi vuodelle jäi paljon parannettavaa, mutta on tämä enduro hieno laji!

JULLE
Opettavainen reissu: ota aina hyvät renkaat alle ja tiedänpähän ainakin, mitä on edessä ensi vuonna. Järjestelyt toimivat jouhevasti. Mäestä noustiin raketin lailla ja suot mentiin liitäen…

Kiitos kannustusjoukoille, mehumiehelle mäen yläpäässä ja tiimille!

MISKA
Eiköhän se jo edellä tullutkin selväksi. Ensi vuonna uudestaan!

Jätä kommentti