Formulaa!

Formula 1 -kausi 2012, saatiin sitten pakettiin viime sunnuntaina. Enpäs muista koko aktiivisen sohvaperunaurani aikana yhtä mielenkiintoista ja tapahtumarikasta kautta. Räikkösen Kimin otteet olivat sitä luokkaa että Lotukselta loppui bonarirahat kesken kauden, mutta ei se Kimiä paljon paina. Jokainen kisakierros ajettu ja ainoastaan yhdessä kisassa ilman pisteitä! Ja vielä uudella tulokaskaudellaan, josta monikaan ei povannut paljoa. Puhdasta mahtavuutta! Lotuksen taloutta hieman toisella tavalla varmasti rasitti Roman G tirpomalla kilpuriaan milloin ketäkin ja mitäkin päin, yleensä Webberiä, joka metriä pidempänä olisi varmasti mätkinyt tätä turpaan jos olisi sattunut romuineen samalle puolelle rataa.

Perez, Maldonado, Senna ynnä muut öljy-yhtiöiden rahoilla rässijät vastasivat pääsääntöisesti siitä, ettei hiilikuidun laminoijilla ollut työstä pulaa. Ei niin pientä tai isoa väliä ettei siinä olisi voinut kolaria ajaa, säästä tai radasta riippumatta. Ei muuta kun ykkösmutkaan renkaat lukossa ja kaverin ponttoonista tukea! Sellainen ”kyynärpäät korkealla” -meininki. Pitäisikö näille veijareille pukea päälle sellainen keltainen huomioliivi tai laittaa autoon jonkin sortin varoitusvilkku?

F1-sirkus ja häslinki ei rajoitu pelkästään radalle. Paddokki piukassa erilaista säätäjää ja meisselin kääntäjää. Miettikääpä sitä renkaiden, varaosien ja työkalujen määrää mitä raahataan varikkoalueelle. Minulla on äärimmäisiä vaikeuksia muistaa ottaa rukari mukaan radan varteen iskarien säätämistä varten kun sompaillaan crossi- ja enska-setuppien välillä. Onneksi pääsääntöisesti mukana on ainakin yksi kanssaharrastaja, joka auliisti aina lainaa säätötyökaluja kun niitä hädissäni vingun. Mutta miten olisi Formuloissa?

Siinä sitten oltaisiin oikein porukalla ihmeissään SPA:n varikolla kun EnsioPentti olisi unohtanut kaikki meisselit Silverstoneen. Kilpuria pitää säätää, mutta eipäs olekaan välineitä. Siinä sitten lompsisi leuka rinnassa kohti Ferrarin pilttuuta Lotuksen vetimet päällä miettien samalla mahtaako Giuseppe lainata rukariaan. Terve Giuseppe, lainaatkos tasapäistä kun pitäis avata Räkän iskareita pari naksua kun kuulemma hakkaa handuille niin helvetisti ettei meinaa pirssi pysyä reunaviivojen välissä. Ei lainaisi työkaluja Giuseppe, pitäköön tunkkinsa. Mikä sekin Fiat-mekaanikko oikein luulee olevansa? Sitä paitsi, punainen on tyttöjen väri. Lainaisin tarvikkeet RedBullilta, ne on joviaalimpaa sorttia. Maailmanmestarisporukkaa kun ovat. Kysyisin Vetteliltä, se on Kimin kaveri. Webberiltäkin voisi kysyä kun se on Australiasta eikä Aussit paljoa mökötä, paitsi Romainille mököttää kun se ei oikein osaa. Sieltähän ongelmaratkaisu löytyisikin tarvittavien työkalujen muodossa, joten ei muuta kun naksut auki ja Jäämies radalle tahkomaan mainetta ja kunniaa suomalaiselle moottoriurheilulle! Siinä sitten setuppi kohdallaan Schumacherista Eau Rougessa ohi ihan miltä puolelta tahansa. Tällaisiin suorituksiin ei pysty tässä maailmassa kuin Räikkönen. Häkkinenkin kyllä pystyisi, mutta sitä ei enää kilvanajohommelit kiinnosta. Ensi kaudella mennään taas sitten niin että heikottaa, silloin sitten suu vaahdossa ulvotaan ja hurrataan kansallisaarteemme tekemisiä ja siinä samassa Bottaksen otteita Williamsin ratissa. Maailman Heikein Heikki kun ei näillä näkymin siellä Caterhamilla taistele sijoista 18-19, joten sille ei ulvota.

Moottoriurheilu on parasta itse ohjaimissa nautittuna, mutta kyllä tällainen kausi tekee höpöä sohvaperunan sielulle ja mielelle.

Pakko olla yhtä mieltä Ernest Hemingwayn kanssa kun hän lausui: ”On vain kolme urheilulajia: härkätaistelu, moottoriurheilu ja vuorikiipeily. Kaikki loput ovat lähinnä pelejä.”

Moottoriurheilu on uusi musta!

 

EnsioPentti

Yksi kommentti

  1. Marko

    Formuloiden reilukerhoa kuvaa se että Ferrari teki(tekee) protestin jostain ensimmäisen kierroksen Vettelin ohituksesta.

    Taitavat Ferrarin pojat oikeen porukalla katsoa aina kisan jälkeen kaikki videot jos jostain löytyisi joku millä saataisiin jollekkin joku aikasakko rangaistus itkettyä…

Jätä kommentti